пʼятниця, 07 березня 2008 08:40

Тимошенко сказала, за який газ вона не збирається платити Росії

Тимошенко сказала, за який газ вона не збирається платити Росії
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що Україна наприкінці 2007 і в січні 2008 року не споживала російський газ, тому підстав платити за нього 314 дол. замість 179 за тисячу кубометрів – немає.

Про це вона заявила на брифінгу в Брюсселі наприкінці дводенного візиту до Бельгії.

"Ми не допустимо, щоб певний обсяг природного газу, який було експортовано "РосУкрЕнерго" в 2007 і 2008 році з ресурсів середньоазіатського газу, в балансі газу було замінено російським за ціною не 179, а 314 дол.", - заявила Тимошенко.

Вона наголосила, що уряд ніколи не погодиться з цим.

"Ми російського газу не споживали. Споживали тільки середньоазіатський газ, який було задекларовано на початку 2008 року і наприкінці 2007 за ціною 179 дол. за тисячу кубометрів", - зазначила прем`єр.

Тимошенко ще раз наголосила, що немає ніякої необхідності в створенні будь-яких спільних підприємств для поставок газу в Україну і продажу його споживачам усередині країни, оскільки одне з цих СП "тінізує газовий ринок, друге – позбавляє НАК "Нафтогаз" внутрішнього ринку природного газу".

Окрім того, Тимошенко у черговий раз запевнила, що Україна є надійним партнером Європи у питанні транзиту газу і "ми не порушимо наші зобов"язання ні на один кубічний метр газу", цитує прем"єра урядовий портал.

Тимошенко також підкреслила, що директиви уряду з газових питань є обов"язковими для НАК "Нафтогаз України", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сказала, за який газ вона не збирається платити Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути