середа, 16 листопада 2011 18:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко сидітиме до кінця режиму Януковича — політолог

Тимошенко сидітиме до кінця режиму Януковича — політолог

Відмова Партії регіонів декриміналізувати статтю 365 Кримінального кодексу, за якою засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, свідчить про те, що президент Віктор Янукович ігнорує реакцію Заходу на цю справу.

Про це в коментарі для Gazeta.ua заявив політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб.

"Наш президент продовжує свою велику геополітичну гру з невиправдано великими сподіваннями, - зауважив політолог. - Якщо взяти до уваги, що цього дня планувалася його зустріч з польськими і німецькими політиками, то цей факт ігнорування Партією регіонів декриміналізації статті 365 промовистий. Янукович спробував пограти на нервах європейців. Він гадає, що Європа буде змушена терпіти його таким, який він є, і змириться з тим, що Тимошенко відбуватиме ув'язнення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допити Тимошенко у камері порівняли із часами середньовіччя

На думку фахівця, для Януковича усе це кінець кінцем закінчиться поразкою, бо він не в тій ситуації, що може нав'язувати Євросоюзу свою лінію у переговорах.

"І Янукович і Європа зараз перебувають у стані гри — у кого міцніші нерви. Навіть якщо ЄС підпише угоду про асоціацію з Україною, непослідовна поведінка нашого президента у питанні Тимошенко матиме для нього далекосяжні негативні наслідки. Зовнішня політика Януковича не закінчується угодою з ЄС. Доведеться підтримувати стосунки з лідерами багатьох західних держав. Смішно виглядатиме, якщо Янукович скаже, що він не впливає на депутатів від своєї партії і він непричетний до цього. Цілком зрозуміло, що така вказівка надійшла від його найближчого оточення", - наголосив Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС знають: не декриміналізувати "статтю Тимошенко" наказали в АП

Політолог прогнозує, що засуджена програє апеляцію, а Європейський суд з прав людини їй не допоможе .

"Європейський суд не може бути панацеєю для Тимошенко, бо він не розглядає справу по суті. Якщо Євросоюз, незважаючи ні на що, підпише угоду про асоціацію з Україною, Тимошенко слід сподіватися тільки на падіння режиму Януковича. Якщо наш президент сьогодні ігнорує домовленості із європейськими партнерами при деяких складностях у стосунках з Росією, то рішення Євросуду його не налякає. У нас є приклади, коли держава ігнорує подібні рішення щодо пересічних громадян України. А для Януковича ув'язнення Тимошенко — принципова справа, тому вона сидітиме до кінця цього режиму. Хіба що Захід займе щодо Януковича таку ж жорстку позицію, як до президента Білорусі Олександра Лукашенка", - підсумував Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сидітиме до кінця режиму Януковича — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути