пʼятниця, 21 березня 2008 14:42

Тимошенко вирішила позбутися пакетів ще чотирьох компаній

Уряд включив пакети акцій теплових енергогенеруючих компаній ВАТ "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго" і "Центренерго" у розмірі 60%+1 акція в перелік підприємств, що підлягають приватизації в 2008 році. Відповідне розпорядження Кабінет міністрів ухвалив 19 березня й оприлюднив на своєму веб-сайті в п"ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На даний час НАК "Енергокомпанія України", створеній у 2004 році, належить 85,77% акцій "Донбасенерго", 78,29% акцій "Центренерго", 76,04% акцій "Дніпроенерго" і 70,1% акцій "Західенерго".

Уряд доручив Мінпаливенерго передати по 60%+1 акція цих компаній ФДМ, а акції, що залишилися, залишити в статутному фонді НАК.

При цьому розмір пакета "Дніпроенерго" є спірним, тому що акціонери компанії в рамках виконання плану санації на зборах 27 серпня 2007 року вирішили збільшити статутний капітал на 52,1% - до 149,186 млн. грн..

Зокрема, шляхом проведення раніше схваленої попереднім урядом допемісії, акції якої одержать вхідні в ДТЕК "Павлоградуголь" і "Шахта "Комсомолець Донбасу".

У результаті частка НАК "Енергетична компанія України" скорочується з 76,04% до 50%+1 акція, тоді як частка ДТЕК одержує близько 44,28% акцій.

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку зареєструвала цю емісію, однак її результати не були внесені до реєстру через конфлікт підприємства з реєстратором "Укрнафтогаз".

Формально у своїй фінансовій звітності "Дніпроенерго" вже вказує новий розмір статутного фонду, відносно якого зазначений у розпорядженні від 19 березня пакет акцій складає лише близько 39,5% акцій.

У той же час новий уряд на чолі з Юлією Тимошенко заявляє про необхідність повернути статус-кво в розподілі акціонерного капіталу

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вирішила позбутися пакетів ще чотирьох компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути