пʼятниця, 18 січня 2008 15:11

Тимошенко проігнорувала бажання Ющенка

Кабінет міністрів першими виставить на приватизаційний продаж в 2008 році держпакети акцій 19 підприємств, серед яких шість обленерго.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 16 січня 2008 року.

Відповідно до розпорядження, на першочерговий продаж в 2008 році планується виставити держпакети акцій ВАТ "Укртелеком" (67,79%), ВАТ "Одеський припортовий завод" (99,57%) і ВАТ "Турбоатом" (75,22%).

Також виставлять пакети Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (незавершене будівництво), ВАТ "Прикарпаттяобленерго" (25,02%), ВАТ "Львівобленерго" (26,98%), ВАТ "Енергопоставляюча компанія "Одесаобленерго" (25,01%) і ВАТ "Полтаваобленерго" (25%+1 акція).

Крім того, виставлять пакети ВАТ "Київський завод реле і автоматики" (58,9%), ВАТ "Київський мотоциклетний завод" (100%, продаж із земельною ділянкою), ВАТ "Тернопільське об"єднання "Текстерно" (25%+1 акція) і ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" (25%+1 акція).

Також у списку пакети ВАТ "Науково-виробнича фірма "Луганські акумулятори" (25%+1 акція), ВАТ "Завод "Маяк" (100%), ВАТ суднобудівна компанія "Феодосії "Море" (100%), ВАТ "Науково-виробничий комплекс "Київський завод автоматики імені Петровського" (93,07%), ВАТ "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів (44,44%), ВАТ "Енергопоставляюча компанія "Чернігівобленерго" (25%+1 акція) і ВАТ "Сумиобленерго" (25%+1 акція).

17 січня Секретаріат президента запропонував виключити зі списку підприємств, що приватизуються в 2008 році, шість обленерго і включити до нього "Луганськтепловоз".

За словами керівника служби секретаріату президента по зв`язках із Верховною Радою і Кабінетом міністрів Яна Берназюка, з урахуванням того, що при приватизації шести обленерго їхні акції фактично вилучаються зі статутного фонду НАК "Енергетична компанія України", це може призвести до неплатоспроможності даної компанії й великої загрози економічної та енергетичної безпеки України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко проігнорувала бажання Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути