вівторок, 08 грудня 2009 14:01

Тимошенко продовжує агітувати за фінансову автономію шкіл

Тимошенко продовжує агітувати за фінансову автономію шкіл

Кабінет міністрів України підтримує ідею щодо надання школам автономії, зокрема, фінансової. Про це прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила під час робочого візиту до Рівненської області, повідомляє її офіційний сайт.

На думку глави уряду, цей процес має здійснюватися "еволюційно і так, щоб кожна школа була готова до цього процесу". "У нас все, що стосується середньої школи, сьогодні робиться разом з вчителями і разом з директорами шкіл: ми не самі вигадуємо, що робити, ми маємо серйозну інтелектуальну підтримку поряд", - підкреслила Тимошенко.

Вона висловила переконання, що реалізація цієї програми сприятиме покращенню якості середньої освіти.

Нагадаємо, Кабмін раніше планував запровадити систему самостійного розпорядження фінансовими ресурсами для установ середньої освіти з 1 жовтня, але з"ясувалося, що самі навчальні заклади не готові до такого кроку. Пізніше прем"єр запропонувала удосконалити механізми самостійного розпорядження фінансовими ресурсами для установ середньої освіти для їх запровадження з 1 січня 2010 року.

Тимошенко висловлювала впевненість у тому, що фінансова автономія навчальним закладам має надаватися виключно на добровільній основі і за умови наявності в школах бухгалтера або бухгалтерської служби. "Ми вносимо ключову зміну до проекту рішення уряду щодо фінансової автономії і відкриття розрахункових рахунків. Дату 1 січня знімаємо - ніякого насилля не потрібно", - сказала Тимошенко на першому засіданні Ради директорів шкіл при Кабміні. Голова уряду закликала Раду директорів шкіл до спільної роботи, результатами якої мають стати проекти законів, постанов та розпоряджень уряду щодо розвитку загальної середньої освіти, ініційовані знизу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко продовжує агітувати за фінансову автономію шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути