понеділок, 12 січня 2009 14:46

Тимошенко пояснила, що підписали з Росією

Тимошенко пояснила, що підписали з Росією

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що Україна ще в ніч на 11 січня підписала протокол про моніторинг транзиту газу, під яким раніше поставили підписи представники Росії та Єврокомісії.

Крім того, за її словами, тоді ж було підписано й декларацію уряду України.

Про це прем`єр-міністр заявила у понеділок на брифінгу в Євпаторії, повідомляє УНІАН.

"Є два різні документи. Протокол – тристоронній, який підписано Єврокомісією, Україною та Росією. І є декларація, яку оголосив уряд України. Її підписано в односторонньому порядку… і це документ України. Ці два документи з самого початку були юридично не пов`язані, і саме тому ми ще раз підтверджуємо, що Україна підписала протокол того ж змісту, який було спочатку підписано, і нічого там не змінювалося", - сказала Тимошенко.

Відповідаючи на запитання, що ж було підписано сьогодні, Тимошенко сказала: "Нічого, там просто дооформлювалися документи".

Як відомо, у ніч з 10 на 11 січня Україна підписала протокол про допуск експертів до національної газотранспортної системи.

11 січня президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія не визнає підписаний Україною протокол про транзит російського газу.

Того ж дня прем`єр-міністр РФ Володимир Путін сказав своєму чеському колезі Міреку Тополанеку, що Росія не сприймає українську декларацію до протоколу.

Під час телефонної розмови він наголосив, що український додаток до протоколу з російською стороною не обговорювали, він перекручує саму суть документа про міжнародний контроль транзиту російського газу через територію України, а також обтяжує наявну проблему питаннями, які не мають до неї ніякого стосунку.

Тому Путін запропонував направити уряду Росії протокол, підписаний представниками України без доповнень і застережень.

12 січня, в управлінні інформації ВАТ "Газпром" повідомили, що українська сторона підписала "Правила моніторингу транзиту природного газу через Україну" без жодних застережень. "Делегація ВАТ "Газпром" провела сьогодні вранці переговори в Києві.

За підсумками переговорів українська сторона підписала "Правила моніторингу транзиту природного газу через Україну" без жодних застережень", - сказано в повідомленні.
Своєю чергою начальник Управління зі зв`язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський зазначив, що йому ще не вдалося отримати підтвердження цієї інформації ані в прес-службі прем`єр-міністра України, ані в прес-службі президента України.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пояснила, що підписали з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути