середа, 08 грудня 2010 15:10

Тимошенко поскаржиться МВФ на Азарова

Тимошенко поскаржиться МВФ на Азарова

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко до кінця дня направить публічний лист до кожного ж 24 членів Ради директорів МВФ та директора - розпорядника фонду Домініка Строс - Кана.

Про це вона сказала на прес - конференції.

Як зауважила Тимошенко, вона проінформує МВФ про те, як компанія "РосУкрЕнерго" забирає у України 5,4 млрд. доларів. Вона також пообіцяла докласти до листа рішення уряду про перерахування цих грошей швейцарському трейдеру.

"Це міжнародна велика корупційна оборудка. Вона унікальна не лише для України, але і для всього світу. Кожна людина, яка поставила свій підпис під постановою уряду рано чи пізно буде за це відповідати",-наголосила екс-прем'єр.

За її словами, також у листі буде зазначено, що її команда не проти співпраці з МВФ, але він (фонд-ред) перед наданням Україні чергового траншу має прислати сюди моніторингову групу, яка проаналізувала б всі документи, стосовно виплат "РосУкрЕнерго"

Лідер "Батьківщини" розповіла, що копія листа буде спрямована в антикорупційну Раду, яку очолює президент Віктор Янукович. За її словами рада має його розглянути.

Екс-прем'єр впевнена, що передача "РосУкрЕнерго" 5,4 млрд. доларів призведе до розбалансування бюджету, банкрутства НАК "Нафтогаз України", а також до того, що кожен громадянин України буде змушений виплачувати ці кошти.

"Кожна людина на своїх плечах буде нести цей тягар. Я б хотіла, що вся свідома частина України повстала проти цього...Я не збираюся спокійно це ковтати і буду робити все, щоб зупинити незаконні дії влади", - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, що "Газпром", "Нафтогаз України" та "РосУкрЕнерго" домовилися про врегулювання ситуації з 12,1 млрд. кубометрів газу. Згідно до документу, швейцарський трейдер сплачує українському газовому монополісту 1,7 млрд. доларів. Натомість українська компанія повертає Фірташу 12,1 млрд. кубометрів газу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поскаржиться МВФ на Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути