середа, 16 березня 2011 13:50

Тимошенко пообіцяла Пшонці, що йому дістанеться

Тимошенко пообіцяла Пшонці, що йому дістанеться

Політичними переслідуваннями влада хоче відволікти увагу від реального стану справ в Україні.

Про це журналістам під Генпрокуратурою заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Все, що роблять прокуратура і влада проти мене, Юрія Луценка, Макаренка, Діденка, - це їхня мета, щоб прикрити реальну ситуацію справ в економіці та соціальній сфері країни. Минулого разу я повідомила, що подаю до Генпрокуратури заяву про злочин, про те, що сфальшований показник інфляції за 2010 рік. Я розповіла, який це показник, які експерти його порахували, скільки люди втратили. Ми з експертами уклали угоду. Вони на професійній основі, проаналізувавши всі ціни на продукти харчування, житлово-комунальні послуги, на все, що люди споживають за 2010-2011 роки, зробили необхідні розрахунки, щоб побачити справжній індекс споживчих цін", - зауважила Тимошенко.

За її словами, в таблицях, підготовлених експертами, перераховано всі продукти споживання, які прораховує Держкомстат.

"Індекс споживчих цін, індекс інфляції, зростання цін в середньому за 2010 рік склали 42,3%. В той же час влада показує 9%. Це не просто фальсифікація, а жорстка фальсифікація", - зауважила лідер "Батьківщини".

Вона підкреслила, що експертні кола визначили, що мінімальна зарплата на початок січня 2011 року мала б скласти 1236 грн. при реальному показнику інфляції, а мінімальна пенсія - 989 грн.

"Всі інші пенсіонери, які отримують більше мінімальної пенсії, мусили б мати досить серйозні прибавки, починаючи з 1 січня 2011 року. Те, що сьогодні люди не доотримують такі гроші, - це реальний злочин", - додала опозиціонерка.

Тимошенко пообіцяла передати до Генеральної прокуратури ці розрахунки.

"Хто з них буде відповідати (у Генпрокуратурі - ред.) за те, що вони покривають невиплату людям справжньої зарплати та пенсії? Хто буде відповідати за те, що Генпрокуратура покриває цей злочин? Пшонка таким чином захищає Януковича та Азарова і дає можливість забрати у людей їхні законні гроші. Пшонка так само буде відповідати. Я хочу, щоб вони подумали про те, що їхня влада досить швидко завершиться", - резюмувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пообіцяла Пшонці, що йому дістанеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути