понеділок, 11 липня 2011 16:50

Тимошенко пообіцяла появу Власенка 15 липня

Тимошенко пообіцяла появу Власенка 15 липня

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пообіцяла, що 15 липня її захисник Сергій Власенко буде на судовому засіданні, і до цього часу вона знайде другого адвоката.

У той же час, прокуратура зажадала від суду забезпечити негайну явку Власенка на судове засідання.

Тимошенко зазначила, що Власенко перебував за кордоном для збору документів, а зараз прибув на територію України, працюючи з цього питання.

"15 липня, ми сподіваємося, що Власенко буде на судовому засіданні. Крім того, я підберу другого захисника", - сказала підсудна.

При цьому вона послалася на норми статті 6 Кримінально-процесуального кодексу України, згідно з якими захисником можуть бути представлені докази, які можуть бути використані для з'ясування істини в суді.

Крім того, Тимошенко передала суду особисту заяву Сергія Власенка про причини його відсутності, в якій також міститься вимога до суду дотримуватися норм законодавства і оголосити перерву в засіданні до 15 липня 2011 року.

Суд долучив до матеріалів справи заяву Власенка про те, що він займається збором доказів у справі, і, за словами Тимошенко, "спілкується з тими підприємствами, які знаходяться на території України", збирає їхні документи і копії.

Разом з тим, за словами опозиціонерки, влада руками судді Печерського суду міста Києва Родіона Кірєєва намагається позбавити її якісного і повноцінного захисту.

"Одного мого захисника, Миколу Титаренка, ви позбавили права ознайомитися з матеріалами справи, іншого - Сергія Власенка - хочете позбавити права збирати докази моєї невинності, які можуть бути представлені в суді. Ви порушуєте кожну статтю КПК, яка стосується мого захисту. За вказівкою Януковича робите все для того, щоб позбавити мене якісного захисту", - заявила Тимошенко сьогодні в суді.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пообіцяла появу Власенка 15 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути