Ексклюзиви
понеділок, 11 липня 2011 15:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Печерський суд задовольнив Тимошенко і відсторонив Титаренка

Печерський суд задовольнив Тимошенко і відсторонив Титаренка

Заяву Юлії Тимошенко стосовно відсторонення від судового процесу та заміни захисника Миколи Титаренка на іншого адвоката Печерський районний суд міста Києва частково задовольнив, відсторонивши Титаренка від розгляду кримінальної справи.

Суддя Родіон Кірєєв зачитав рішення суду. Його уважно слухала Тимошенко. Водночас її адвокат Титаренко відсутній у залі засідань суду.

Окрім цього, судом була оголошена окрема постанова.

"Адвокат не повинен вчиняти дій, спрямованих на навмисне затягування судового розгляду справ. Фактично відмова адвокатом Титаренком від захисту Тимошенко призводить до затягування розгляду справи", - пояснив Кірєєв.

Тому суд, за його словами, вважає за необхідне прийняти відповідну постанову та проінформувати кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури про порушення своїх обов'язків адвокатом Титаренком.

"Звернути увагу голови кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури на неналежне виконання Титаренком своїх обов'язків захисника та, згідно закону про адвокатуру та Кримінально-процесуального кодексу, вжити необхідних заходів для запобігання порушень закону", - резюмував Кірєєв.

Нагадаємо, раніше підсудна у кримінальній справі, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що відмовляється від послуг адвоката Миколи Титаренка через те, що суд позбавив правозахисника можливості повноцінно захищати свого клієнта, надавши йому лише два дні для ознайомлення із справою.

Крім того, Тимошенко попросила суддю надати їй 3 доби на пошук нового захисника.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд задовольнив Тимошенко і відсторонив Титаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути