четвер, 02 жовтня 2008 08:08

Тимошенко поговорить з Путіним на рівних

Тимошенко поговорить з Путіним на рівних
На тлі падіння цін на нафту, в України на переговорах з Росією є всі шанси боротися за "справедливу" ціну на газ. Про це прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сказала в ефірі "5 каналу".

"Ціна на природний газ прив`язана до ціни на нафту. І тому у мене завтра (2 жовтня) на переговорах по природному газу є всі шанси поборотися за справедливу ціну на газ для України", - сказала прем`єр.

Тимошенко не стала робити прогнози щодо ціни на газ, щоб не нашкодити ходу переговорів, але підкреслила, що є всі підстави, що ціна буде достатньо поміркованою, саме внаслідок падіння цін на нафту.

При цьому вона відзначила, що Україна і РФ переговори вестимуть на рівних.

На сьогодні запланований робочий візит прем`єр-міністра України Тимошенко в Російську Федерацію. В ході візиту планується проведення зустрічі глав урядів України і Російської Федерації, а також переговори урядових делегацій щодо підготовки до підписання довгострокової угоди про постачання природного газу.

Ціна постачання газу до України в 2008 році виросла до 179,5 дол. за тис. куб. м, в порівнянні з 130 дол. за тис. куб. м в 2007 році і 95 дол. за тис. куб. м в 2006 році. При цьому ставка транзиту була збільшена в 2008 році з 1,6 до 1,7 дол. за тис. куб. м на 100 км, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поговорить з Путіним на рівних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути