неділя, 24 лютого 2013 10:58

Тимошенко недооцінила Януковича, тому він працює, а вона сидить - Карасьов

Тимошенко недооцінила Януковича, тому він працює, а вона сидить - Карасьов
Вадим Карасьов. Фото: zakarpattya.net.ua

Вдруге отримати перемогу на президентських виборах для Віктора Януковича буде складно. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Це завдання для нього поки що складне. Мають бути дві речі: показати спроможність цієї команди вирішувати економічні питання і реалізувати те, що не було зроблено на виборах 2012 року — це "тисяча", яку почала роздавати Тимошенко. Буде грошовий дощ. Також ставку роблять на те, щоб не зміг вирости лідер, який уособлював би альтернативу владі. Народ сьогодні більше підтримує опозицію. Але якщо доведеться вибирати між чинним президентом і опозиціонером другого ешелону — не факт, що люди оберуть останнього", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авторитаризм Януковича м'який та корумпований, потребам України не сприяє - Карасьов

Карасьов вважає, що президент — людина гнучка.

"Може бути не тільки послідовним, а й змінюватися. Жадоба до володарювання підштовхуватиме його до ще більшої гнучкості. Недооцінювати якості цього політичного хижака не варто. Тимошенко недооцінила, тому він працює, а вона — сидить", - наголосив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович виведе на вулиці танки і буде кровопролиття" - "бютівець" Пазиняк

На його думку, перед Януковичем протягом двох наступних років постануть кілька загроз.

"Це єдність опозиції, відсутність економічного прогресу, Путін і Європа. Україна — складна держава. Є Захід, Схід. Є політичний клас, набагато розвиненіший, ніж у Росії чи Білорусі. Є ментальні, географічні, геополітичні обмеження на авторитаризм. Але зовнішньополітичне оточення дає можливість балансувати між Європою і Росією, що Янукович і робить непогано — нікому нічого не обіцяє. Проте довго маневрувати так не можна, бо урветься терпець. Головоломок у глави держави багато. Тут мало бути господарем вертикалі. Влада твоя, а країна — ні", - зауважив Карасьов.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко недооцінила Януковича, тому він працює, а вона сидить - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути