субота, 23 лютого 2013 12:24

Авторитаризм Януковича м'який та корумпований, потребам України не сприяє - Карасьов

Авторитаризм Януковича м'який та корумпований, потребам України не сприяє - Карасьов
Янукович усунув олігархів від політичного впливу ФОТО: telekritika.ua

За три роки президентства Віктор Янукович реалізував кілька поставлених завдань. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Перше, що реалізував - сконцентрував владу в своїх руках. Друге: створив особистий пояс політичної й фізичної безпеки. Третє: прибрав основного конкурента — Юлію Тимошенко. Зараз іде до наступної мети — за допомогою політичних та нових фінансових технологій вийти на перемогу 2015 року. Політичні — посіяти розбрат в опозиційному таборі, зробити їх лідерами другого ешелону. Фінансові — монополізація грошового ресурсу через контроль над податками і видатками", - сказав він.

За його словами, чи виграв президант від посадки Тимошенко - стане зрозуміло за два роки.

"Остаточно стане відомо після 2015-го. Зараз більше виграв. Якби Тимошенко була в активній грі, то політичні обставини для Януковича були б значно гірші. Парламентські вибори завершилися б не на користь влади. Тимошенко — єдиний серйозний конкурент для президента, бо має політичний досвід державного управління, авторитет у міжнародних колах та серйозну підтримку в українських низах", - наголосив політолог.

На його думку, Віктор Янукович за ці три роки президентства став успішним автократичним лідером.

"Але, на відміну від китайської, сингапурської чи в'єтнамської моделі, — цей авторитаризм неефективний. Він м'який, корумпований і не сприяє потребам України. За три роки Янукович усунув олігархів від політичного впливу, зосередивши владу в руках донецької групи, яку називають Сім'єю. Вона й контролює банківську сферу в Україні", - зауважив Карасьов.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «Авторитаризм Януковича м'який та корумпований, потребам України не сприяє - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути