четвер, 09 серпня 2012 08:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко не хоче, щоб її допитували в режимі відеоконференції

Тимошенко не хоче, щоб її допитували в режимі відеоконференції
Опитування через відеоконференцію може відбутись лише за згоди Тимошенко. Фото: glavcom.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не буде спілкуватися з юристами компанії Universal Trading & Investment Co., Inc. (UTICo) в режимі відеоконференції, заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" назвав Об'єднану опозицію невдахами

"У відеоконференції вона брати участь не буде як мінімум до тих пір, поки не отримає можливість проконсультуватися зі своїми американськими адвокатами", - сказав Власенко коментуючи інформацію про те, що Міністерство юстиції України отримало з США пакет документів, який складається з повідомлення про необхідність проведення опитування екс -прем'єра і календарного плану розгляду цієї справи американським судом.

За словами Власенка, станом на вечір вівторка Тимошенко не отримувала цих документів. "Я, на жаль, сьогодні Юлію Тимошенко не бачив, станом на вчора у неї цього пакета не було", - сказав Власенко.

Він також засумнівався в тому, що позов компанії UTICo прийнятий до розгляду судом у США. "Я хочу підкреслити, що це (компанія UTICo - ред.) - Не американські юристи, а радянські емігранти, які дуже тісно співпрацюють з українською Генеральною прокуратурою. Вони з цим позовом намагаються зайти з різних сторін, їм уже відмовляли, оскільки позов заявлено безпідставно і до неналежної особи", - сказав Власенко.

Він нагадав також, що відповідно до українського законодавства окремі слідчі дії в режимі відеоконференції можуть проводитися тільки з письмової згоди людини.

"Відповідно до українських законів відеоконференція може здійснюватися тільки за згодою людини, тобто неможливо притягти Юлію Володимирівну, прикувати її наручниками, посадити її перед телевізором і сказати брати участь у відеоконференції - це її право, а не обов'язок. Тому великий привіт радянсько- американським емігрантським юристам, які обслуговують Генеральну прокуратуру", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко вимагає пояснити, чи збираються її переводити в колонію

Раніше газета "Коммерсант-Україна" повідомила, що має в своєму розпорядженні копії документів, спрямованих Головним управлінням юстиції у Харківській області голові Комінтернівського районного суду Харкова Василю Буцко для організації вручення їх екс-прем'єру Тимошенко. Мова йде про судову документацію по справі "Universal Trading & Investment Co., Inc. проти Юлії Тимошенко", яка розглядається окружним судом США південного округу Нью-Йорка. Пакет документів був направлений до Мін'юсту юридичною фірмою Пітера Джозефа, яка представляє інтереси компанії Universal Trading & Investment Co., Inc. До пакету документів додається опитувальник, який повинен заповнити орган, який передав Тимошенко ці документи, вказавши, зокрема, яким способом вони були їй передані.

Американська компанія Universal Trading & Investment Co., Inc. (UTICo) вимагає від Тимошенко виплатити борги компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) у розмірі $ 18,3 млн. Компанія UTICo займається консалтинговою діяльністю, а також надає брокерські та колекторські послуги.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не хоче, щоб її допитували в режимі відеоконференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути