понеділок, 22 листопада 2010 13:04

Тимошенко кличе Європу на захист демократії в Україні

Тимошенко кличе Європу на захист демократії в Україні

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у день саміту Україна-ЄС закликає Євросоюз допомогти захистити українську демократію.

За її словами, ця позиція має бути відображена в угоді про асоціацію.

"У двосторонній угоді потрібно додати умови, які вимагатимуть дотримання Україною демократичних принципів", - заявила вона в інтерв'ю "Financial Times".

"Голос Європи повинен звучати чітко і голосно", - наголосила Тимошенко.

Вона також назвала символічним, що саміт Україна-ЄС відбувається напередодні Дня Свободи.

"Символічне значення має те, що цей саміт відбувається в день Помаранчевої революції. Демократія в Україні знову під ризиком", - констатувала вона.

Прес-служба Тимошенко також цитує директора відділу з зовнішньої політики та оборони Лондонського Центру Європейських Реформ Томаса Валасека, який вважає, що за президента Віктора Януковича Україна "стає більш закритою та все більше авторитарною".

"ЄС слід відбити у Януковича охоту будувати однопартійну систему, але в той же час ЄС слід підтримати проведення економічних реформ та реформ у сфері енергетики", - додає він.

Лідер опозиції також звинуватила групу соціалістів у Європарламенті у зраді європейських принципів.

"Партія регіонів... знайшла незвичайного союзника в особі групи соціалістів у Європейському парламенті. Цей союзник двічі відкладав прийняття Резолюції, де висловлюється критика щодо регресу демократії в Україні", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, що фракція соціалістів у Європарламенті двічі вносила пропозицію про відкладання ухвалення резолюції стосовно України, а Європарламент двічі їх підтримував.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко кличе Європу на захист демократії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути