вівторок, 14 вересня 2010 14:31

Герман назвала звинувачення партії Баррозу та Меркель в антидемократизмі заказухою Тимошенко

Герман назвала звинувачення партії Баррозу та Меркель в антидемократизмі заказухою Тимошенко

Заступник Глави Адміністрації президента Ганна Герман називає необ"єктивною та замовною резолюцію Європейської народної партії, в якій владу України закликають припинити антидемократичні дії.

За її словами, представники ЄНП перед тим, як робити висновки мали б приїхати до України та вивчити ситуацію.

"Треба приїхати і подивитися телепрограми перш ніж заявляти, що у нас немає свободи слова, прямі ефіри, подивитися і купити українські газети. Подивитися на те, що у нас немає жодної української газети, яка не критикує владу. А потім вже говорити, що у нас немає свободи слова", - сказала Герман.

Вона також запевнила, що представники опозиції мають вільний доступ до ЗМІ.

"Опозиція, відколи повернулася з Сардинії, кожну п"ятницю в телевізорі, якщо щось роблять, то вони в новинах. Якщо вони нічого не робили ціле літо, а були на морях, то ми не могли їх шукати, щоб притягнути в телевізор", - додала Герман.

Тому, на думку заступника глави Адміністрації президента, ці висновки ЄНП "є необ"єктивними".

"Я вважаю їх замовними, я вважаю, що ці люди, не знаючи ситуації, не ознайомившись, не проаналізувавши, прийняли такі висновки під візит Віктора Януковича до Брюсселя. Це так само як були нечистої роботи ті ролики передвиборчі Тимошенко, де начебто Меркель, Саркозі і інші європейські лідери її підтримували на виборах", - сказала Герман.

Вона наголосила, що не демократично давати оцінки, коли не маєш реальної картини, того що насправді відбувається в якійсь з країн.

"Європейські підходи до демократії ґрунтуються на високих стандартах об"єктивності, на практиці вислуховування кожної зі сторін, а те, що зроблено в цих заявах - це звичайне політичне замовлення Тимошенко, яке вона не раз робила", - сказала Герман.

За ї словами, Україна ніколи не дозволяла собі робити висновки щодо діяльності політичних сил в тій чи іншій країні, натомість ця резолюція ЄНП "є жестом зверхнього ставлення до України".

Нагадаємо, що Європейська народна партія ухвалила резолюцію, в якій закликала владу припинити антидемократичні дії.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Герман назвала звинувачення партії Баррозу та Меркель в антидемократизмі заказухою Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути