вівторок, 14 вересня 2010 10:01

Найбільша європейська партія закликала Януковича і ко припинити беззаконня

Найбільша європейська партія закликала Януковича і ко припинити беззаконня

Європейська народна партія висловлює стурбованість поточною політичною ситуацією в Україні і закликає українську владу припинити антидемократичні дії.

Про це йдеться в резолюції партії, ухваленій на засіданні політичної асамблеї ЄНП.

Зокрема ЄНП глибоко занепокоєна втручанням держави у внутрішні справи політичних партій. Як йдеться в документі таке втручання "може зірвати їхню участь у місцевих виборах в декількох регіонах".

Крім того в партії жалкують про урізання свободи слова та заявляють, що діяльність СБУ  "здійснюється за рамками нормального функціонування".

"Беручи до уваги, що нинішнє законодавство може підірвати місцеві вибори в Україні, а також той факт, що представники коаліції попросили Конституційний суд України скасувати конституційні поправки 2004 року, ЄНП, заявляє про свою "повну і сильну підтримку і солідарність з Юлією Тимошенко та іншими опозиційними силами - зазначається в документі.

ЄНП закликає президента Віктора Януковича і українську влада "гарантувати, що період політичної стабільності використовується для системних реформ, в яких Україна рішуче потребує, а не для приглушення голосів проти".

Крім того, партія закликає припинити конфлікт інтересів стосовно голови СБУ Валерія Хорошковського, а також обмежити функції спецслужби.

Крім того, ЄНП звертається до Парламентської асамблеї Ради Європи з проханням розглянути дані стурбованості та рекомендації і відобразити їх у майбутній дискусії і резолюції.

Європейська народна партія - найбільша європейська партія правоцентристського спрямування, в якій налічується 73 партії-члена з 39 країн, у тому числі президенти Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, Ради ЄС Герман Ван Ромпей, Європейського Парламенту Єжи Бузек, країн і урядів 15 країн ЄС і 6 країн - не членів ЄС, зокрема, Ангела Меркель (Німеччина), Ніколя Саркозі (Франція), Сільвіо Берлусконі (Італія), Жан-Клод Юнкер (Люксембург), Дональд Туск (Польща), а також 13 членів Європейської комісії. Група ЄНП є найбільшою в Європейському парламенті.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Найбільша європейська партія закликала Януковича і ко припинити беззаконня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути