понеділок, 13 квітня 2009 12:22

Тимошенко й Яценюк змушені будуть домовлятися проти Януковича

Тимошенко й Яценюк змушені будуть домовлятися проти Януковича
Команди Юлії Тимошенко та Арсенія Яценюка змушені будуть домовлятися на майбутніх президентських виборах, щоб не допустити перемоги Віктора Януковича.

Таку думку висловив заступник голови Верховної Ради, бютівець Микола Томенко в ефірі телеканалу TBi, повідомляє прес-служба каналу.

"Не може Тимошенко перемогти, не домовившись зі ще одним конкурентом, який зветься Арсеній Яценюк, тому що вони в одному електоральному полі", - сказав він.

"Якщо вони воюють, тоді давайте ми з вами вже грамоти, квіти збирати Януковичу як президенту, бо зрозуміло, що жорстка конфронтація Тимошенко і Яценюка – це автоматично спокійна перемога "Регіонів", адже в Януковича, при всій повазі до (лідера КПУ) Симоненка, немає потужного електорального конкурента", - заявив Томенко.

За його словами, "бажано домовленості мати до початку виборчої кампанії – про формат її ведення, щоб вона не перетворилася в боротьбу двох команд; і загальний формат стратегії команд (Тимошенко і Яценюка) дуже близький, і тоді вже у другому турі усе стає на свої місця".

Томенко розповів, які домовленості могли б озвучити Тимошенко й Яценюк між першим і другим туром президентських виборів, залежно від того, хто з них займе друге, а хто третє місце за підсумками першого туру:

"Умовно кажучи, Тимошенко проходить у другий тур і вона каже, що Яценюк зайняв третє місце, він популярний політик і було б правильно, якби він був прем"єр-міністром, а я буду президентом. А якщо так станеться, що помінялися вони місцями, Яценюк каже: ми з Тимошенко маємо спільний стратегічний підхід, так є тактичні розходження, але звичайно, вона повинна бути прем"єром, а я сподіваюся, що я стану президентом".

На думку Томенка, з іншою логікою перемогти на президентських виборах не можна, тому що поки всі інші претенденти на президентську посаду значно відстають від Януковича, Тимошенко і Яценюка.

"Поки трійка (лідерів) визначилася, навколо цієї трійки потрібно моделювати, як пройдуть президентські вибори", - переконаний бютівець, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко й Яценюк змушені будуть домовлятися проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути