Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 10:55

Тимошенко хоче оформити відносини з Газпромом на 5 років

Україна хоче мати з "Газпромом" довгострокові контракти на 3-5 років.

Про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Ми хочемо з "Газпромом" мати стратегічні відносини на 3-5 років. Ми продовжуємо довгостроковий процес, щоб укласти довгострокові контракти", - сказала вона.

Також прем`єр-міністр додала, що Україна і Росія "знайдуть взаєморозуміння і вирішать всі питання, і відносини будуть побудовані гармонійно".

13 березня "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері. Відповідно до документа, з березня по грудень 2008 року до України буде поставлено центрально- і середньоазіатський газ в обсягу не менш як 49,8 млрд. куб. м за ціною 179,5 дол. за тис. куб. м. Покупцем газу на кордоні з Україною буде НАК "Нафтогаз України". Поставки середньоазіатського газу в січні-лютому в обсягу 5,2 млрд. куб. м будуть повністю оформлені та сплачені за контрактами "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго".

Додатково до обсягів центрально- і середньоазіатського газу НАК "Нафтогаз України" оформить з "РосУкрЕнерго" контракт купівлі-продажу російського газу, поставленого до України в січні-лютому 2008 року за базовою ціною 315 дол. за тис. куб. м, розрахунки за яким можуть бути здійснені шляхом повернення відповідних обсягів газу.

Крім того, відповідно до Угоди, з 1 квітня 2008 року дочірня або афільована компанія ВАТ "Газпром" щорічно здійснюватиме прямі поставки газу промисловим споживачам України в обсягу не менше 7,5 млрд. куб. м.

Раніше газ промисловим споживачам України поставляло ЗАТ "УкрГаз-Енерго" – спільне підприємство "Нафтогазу України" і "РосУкрЕнерго", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче оформити відносини з Газпромом на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути