середа, 16 лютого 2011 14:34

Тимошенко: Янукович виносить вирок людям без суду та слідства

Тимошенко: Янукович виносить вирок людям без суду та слідства

Лідер опозиції Юлія Тимошенко вимагає від президента Віктора Януковича терміново звільнити всіх "політв'язнів, які переслідуються в кримінальному порядку".

Про це вона сказала журналістам перед черговим допитом у головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

"Я хочу, щоб Янукович терміново, так, як він це робив в своєму кабінеті, заарештовував, щоб він так само звільнив всіх людей, яких він сьогодні політично репресував. Ця вимога є публічною, і ми за цією вимогою, (за тим) як він буде дослухатися сьогодні, від опозиції до громадянського суспільства будемо слідкувати", - сказала Тимошенко.

"Нічого Януковичу з рук не зійде", - додала вона.

Лідер опозиції, зокрема вимагає звільнити з-під варти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, екс-голову Державної митниці Анатолія Макаренка, колишнього першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, а також представників громадських організацій, яких звинувачують у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Водночас, Тимошенко привітала звільнення з-під варти екс-першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука

"Безумовно, ми дуже раді цьому факту. Однак після чого відбулося звільнення Євгена Корнійчука? Після того, як відбулася розмова в кабінеті Януковича з Василем Онопенком. І це є свідченням того, що люди арештовуються і звільняються не в судах, не в Генеральній прокуратурі, а в кабінеті Януковича", - заявила Тимошенко, яку процитувала її прес-служба.

"Він виносить вирок людям без суду і слідства. Він репресує, він намагається людей усунути від активної діяльності, в тому числі політичної", - стверджує вона.

Зараз під вартою перебувають екс-голова МВС Юрій Луценко, колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко, екс-міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, екс-голова Держмитниці Анатолій Макаренко, колишній перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко, екс-заступник голови Держкомрезерву Микола Синьковський, колишній в. о. глави Держкомрезерву Віталій Нікітін та інші.

Колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук і екс-міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар перебувають на підписці про невиїзд.

Проти екс-міністра економіки Богдана Данилишина порушено справу, однак він отримав політичний притулок у Чехії. Екс-голова Держкомрезерву Михайло Поживанов перебуває в Австрії, де планує просити політичного притулку у разі потреби.

Колишній головний бухгалтер "Нафтогазу" Марія Кушнір чекає на екстрадицію в Росії. Екс-голова Держказначейства Тетяна Слюз оголошена в розшук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Янукович виносить вирок людям без суду та слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути