понеділок, 21 квітня 2008 11:47

Тігіпку подобається, як Ющенко напрягає Тимошенко

Співголова інвестиційної ради при Кабінеті Міністрів Сергій Тігіпко не вважає свою участь в раді поверненням в велику політику.

"Якби я хотів повернутися в політику, я б зробив яскравіший крок", - сказав він в інтерв"ю "Українському тижню".

"Знаєте, хтось із великих французів сказав, що найспекотніше місце в пеклі дістанеться тому, хто не вболіватиме за свою країну, а скаже, моя хата скраю, хай вариться як вариться, а я роблю свій бізнес", - додав він.

Тігіпко також заявив, що не буде брати участь у останній хвилі великої приватизації, яку збирається провести уряд

"Ми спробували взяти участь у приватизації Луганськтепловозу, нас просто не допустили туди. Мені набагато легше створювати підприємства з "нуля", - розпловів бізнесмен.

"По-перше, я увесь свій бізнес намагаюсь якомога далі дистанціювати від будь-якого уряду. Я хочу, щоб мої компанії не надавали ніяких послуг державі, не продавали нічого державі й не купували нічого в держави", - зазначив Тігіпко.

"Це з двох причин: по-перше, не хочу носити хабарі, по-друге, компанії, які мають тісні стосунки з державним сектором, менше платять. Тому, що вони не ринкові. Щодо бізнес-клімату, то серйозної якоїсь різниці між урядами я не відчував", - пояснив він.

Тігіпко зазначив, що зараз йому подобається, що "Укрзалізниця" почала проводити реальні тендери, а по "Нафтогазу" намагаються прибрати посередника.

"Якщо зараз почнуться серйозні повернення ПДВ, теж буду аплодувати цьому. Одне можу сказати, що це не ставлення до Юлії Володимирівни… В нас ніколи не було лагідних стосунків, але я віддаю урядові належне, якщо щось зроблено добре, то треба це підтримувати", - наголосив Тігіпко.

"Але мені також подобається, коли президент критикує уряд, це добре, коли є зовнішній стимул не розслаблятися", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпку подобається, як Ющенко напрягає Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути