вівторок, 16 червня 2009 11:19

Тігіпко знову пропіарився і захистив Тимошенко

Тігіпко знову пропіарився і захистив Тимошенко

Співголова Ради інвесторів при Кабінеті Міністрів Сергій Тігіпко, як і раніше, має намір брати участь у президентській кампанії і буде робити все, щоб об"єднати політиків, країну, суспільство, пише Українська правда.

Про це він сказав в інтерв"ю виданню.

Тігіпко зазначив, що провал переговорів БЮТ і Партії регіонів знову показав, що вони не здатні на компроміс, а це одна з головних переваг політика.

На думку політика, широка коаліція не вдалася перш за все тому, що переговори велися без участі суспільства. І БЮТ, і Партія регіонів втратили значну частину свого електорату.

"Так, ми могли отримати парламент, здатний оперативно приймати будь-які рішення в боротьбі з кризою. І треба зазначити, що криза ще не досягла дна, можливі великі бюджетні проблеми", - зазначив він.

Тігіпко вважає, що "ця невпевненість у своїх силах, у здатності подолати кризу рухали ними при створенні широкої коаліції. Але коли інформація про ці переговори пішла в суспільство, і воно негативно відреагувало, ситуація різко змінилася", - пише Українська правда.

Тігіпко розповів, що йому не пропонували увійти до складу цієї коаліції.

Крім того, зі слів Тігіпка, він не бачився з Тимошенко "місяці зо два точно. Просто в цьому немає необхідності. Якщо треба обговорити якісь питання з урядом, я це роблю в робочому режимі з Турчиновим".

Також Тігіпко допускає, що рішення балотуватися в президенти могло бути сприйнято Юлією Тимошенко як непартнерське ставлення.

"Мені можуть знову дорікати в тому, що я - технічний кандидат на виборах президента, але звинувачувати одну Тимошенко у ситуації, що склалася, нечесно. Я не буду говорити популістських речей", - зазначив він.

Тігіпко вважає, що "не тільки одна Тимошенко винна в тому, що відбувається. Так, вона представляє уряд, але одному Кабміну абсолютно нереально впоратися з кризою без підтримки парламенту, Верховної Ради і НБУ. Вона не зможе це довести людям, але це так".

Крім того, Тігіпко "здивований багатьма речами, які їй вдаються. Наприклад, отримання другого траншу МВФ. Якісь кроки мені, безумовно, не подобаються. Наприклад, реформування того ж фінансового сектора явно затягнулося. Уряд разом з НБУ тут спрацьовують неефективно", - наголосив політик.

Як повідомлялося, 5 червня співголова Ради інвесторів при Кабінеті Міністрів Сергій Тігіпко заявив про намір балотуватися на пост президента, якщо вибори будуть проводитися всенародним голосуванням, а також зазначив, що не отримував запрошення на роботу в уряді.

За матерiалами: Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко знову пропіарився і захистив Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути