понеділок, 12 вересня 2011 22:28

"Тігіпко навряд стане лідером Партії регіонів - там він чужий" - політтехнолог

"Тігіпко навряд стане лідером Партії регіонів - там він чужий" - політтехнолог

Віце-прем'єр-міністру – міністру соціальної політики, лідеру "Сильної України" Сергію Тігіпку вигідне розповсюдження інформації про те, що він стане лідером Партії регіонів, але такий розвиток подій малоймовірний.

Таку думку висловив політтехнолог Тарас Березовець.

"Лідерство у ПР - це той варіант розвитку подій, якого б хотів сам Сергій Тігіпко. І ця інформаційна хвиля, що здійнялася, об'єктивно вигідна і стимулюється самим Тігіпком. Від нього іде інформація про те, що він міг би очолити Партію регіонів та претендувати на посаду прем'єр-міністра", - наголосив експерт.

На думку експерта, варіант, що Тігіпко стане лідером ПР, виглядає нереалістично. Він має більше аргументів проти, ніж за.

"По-перше, у нього немає власної укоріненої структури у верхівці Партії регіонів. Він є, по суті, чужим цій партії. По-друге, Сергій Леонідович на посаді лідера ПР є прямим конкурентом Віктора Януковича на наступних президентських виборах 2014 року. А оскільки діючий Президент має намір обиратися щонайменше ще один раз, то він не стане створювати собі такого конкурента. По-третє, Тігіпко на чолі ПР може призвести до розколу партії, адже є стара партійна гвардія, яка знаходиться у керівництві партії понад десять років, і прихід Тігіпка на позицію лідера вони б не привітали. А ще Тігіпко, цілком ймовірно, провів би зачистку керівництва партії від багатьох тих, з ким наразі асоціюється ПР", - підкреслив Березовець.

Нагадаємо, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко пояснює необхідність злиття своєї партії з Партією регіонів тим, що в ПР не вистачає нових кадрів.

Зараз ви читаєте новину «"Тігіпко навряд стане лідером Партії регіонів - там він чужий" - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути