пʼятниця, 19 серпня 2011 18:18

Тігіпко може претендувати на 10% у списку "регіоналів" - експерт

Тігіпко може претендувати на 10% у списку "регіоналів" - експерт

Люди Сергія Тігіпка можуть отримати до 10% місць у прохідному списку Партії регіонів. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив керівник Центру прикладних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Можливо, їм дадуть 10%, бо в його партії був непоганий рейтинг", - зауважив Фесенко.

Експерт не виключає, що партія Віктора Балоги "Єдиний центр" та Народна партія Володимира Литвина вслід за "Сильною Україною" віллються до лав "регіоналів".

"Передумови для таких прогнозів - Азаров, коли оголошував про злиття Партії регіонів та "Сильної України", запросив й інші політичні сили приєднуватися. Ініціатива є. Так просто такі заяви не робляться", - вважає експерт.

Фесенко припускає, що зараз ведуться переговори.

"Питання у тому, яка наступна партія буде оголошена як та, що приєднується до Партії регіонів. Скоріше за все це будуть партії Балоги та Литвина, бо вони прямі союзники Партії регіонів. Їх політичні сили мають не дуже гарну рейтингову ситуацію - близько 1%. Навіть при 3% прохідному бар'єрі це не залишає їм шансів провести фракцію у парламент. Їх може врятувати тільки мажоритарка. Тому для них є мотивація домовлятися про входження до Партії регіонів", - пояснив політолог.

"Але головне, що скоріше за все їм пояснили, що на мажоритарних округах їхні люди можуть йти тільки від Партії регіонів. Литвину можуть дати 2-3 місця у прохідній частині та пообіцяти зберегти для нього посаду спікера. На 1-2 місця може претендувати Балога. Але треба врахувати, що зараз знизився рейтинг Партії регіонів. Тому прохідна частина буде меншою, ніж зараз. Це буде приблизно 80-100 депутатів, а не 200, як зараз", - спрогнозував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко може претендувати на 10% у списку "регіоналів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути