четвер, 27 лютого 2020 08:55

Тігіпко або Хорошковський на посаді прем'єра знищать довіру людей до президента - експерт

Тігіпко або Хорошковський на посаді прем'єра знищать довіру людей до президента - експерт
Фото: УНІАН

Чутки про можливе призначення прем'єр-міністром Сергія Тігіпка чи Валерія Хорошковського підривають довіру виборців до президента. Люди підтримали перезавантаження влади, тому що хотіли позбутися олігархічного тиску на країну. А зараз їм пропонують повернутися в епоху "Партії регіонів", адже обидва кандидати - олігархи з оточення Януковича. Вони посилять позицію ОПЗЖ в парламенті і реанімують старі корупційні схеми.

Про це на сторінці в Facebook заявив політичний експерт Павло Кутуєв.

За словами експерта, українці, які підтримали команду Володимира Зеленського на виборах, голосували за перезавантаження влади і нові обличчя в політиці. Тому інформація про можливу відставку Гончарука, а головне - про скандальні кандидатури на його місце, підриває довіру людей до гаранта.


"Українці підтримували Зеленського і "Слугу народу", тому що вірили в ідею перезавантаження влади, тому що хотіли позбутися олігархічного тиску на країну. І уряд Гончарука, при всіх за і проти, цю ідею виправдовує. Об'єктивно. Їм не вистачає досвіду. Але вони працюють як вміють, виходячи з національних інтересів, а не під диктовку олігархів. Тому відставка Гончарука означатиме порушення передвиборчої обіцянки президента ", - написав Кутуєв.


Експерт підкреслив, що обидва кандидати на пост нового глави уряду - олігархи, які побудували свій капітал, в тому числі, за рахунок наближеності до еліти "Партії регіонів". Тому призначення когось із них в Кабмін посилить проросійську позицію ОПЗЖ в парламенті і реанімує старі корупційні схеми.


"Тігіпко або Хорошковський - це не просто посилення впливу олігархів в уряді. Це олігархи при владі і реінкарнація "Партії регіонів". Хорошковський - партнер Фірташа, член уряду Азарова, соратник Януковича. Тігіпко очолював передвиборний штаб Януковича в 2004 році.

Особливо радіють таким кандидатам зараз в ОПЗЖ. Вони колишніх "однодумців" точно не підведуть і допоможуть посилити проросійську позицію в парламенті. А паралельно відновити забуті корупційні схеми. Пшонка - стайл, золоті батони. Все як в старі "добрі" часи, ніби революції і не було", - написав експерт.

25 лютого в ЗМІ з'явилася інформація про можливу відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і призначення на його місце бізнесмена і колишнього члена уряду Азарова Сергія Тігіпка. Другим кандидатом на посаду глави уряду в ЗМІ назвали мультимільйонера і колишнього соратника Віктора Януковича Валерія Хорошковського. В Офісі президента інформацію офіційно не підтверджують.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко або Хорошковський на посаді прем'єра знищать довіру людей до президента - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути