Ексклюзиви
середа, 22 червня 2011 13:40

Тігіпко б'є на сполох - країна по вуха у боргах

Тігіпко б'є на сполох - країна по вуха у боргах

Зовнішній борг України сягнув 44% від ВВП.

Про це журналістам на брифінгу сказав віце-прем'єр-міністр соцполітики Сергій Тігіпко.

"За три роки при такому темпі країна буде вся в боргах. Ці борги ми зробили всього за три роки", - зазначив він.

На переконання Тігіпка, при такому стані економіки пенсійна реформа вкрай важлива.

"Її робитимуть не стільки на вимогу МВФ, скільки через внутрішні потреби України. Інакше буде як у Греції. Уряд там був надто добрим, підвищував соціальні виплати, незважаючи на нездатність економіки їх забезпечити. Тепер там скорочують працівників і зменшують пенсії. Ніхто не хоче їм допомагати — ні МВФ, ні Світовий банк. Кажуть, спочатку приведіть свої потреби до можливостей економіки. Після того ми вам допоможемо, щоб ви подолали прірву яку маєте", - розповів віце-прем'єр.

За словами Тігіпка, він відкритий до переглядання норми у Пенсійній реформі про великі пенсії. Проте зазначив, що реформа вже не є власністю уряду, а передана до парламенту.

"Якщо будуть якісь пропозиції як врегулювати пенсії високопосадовців, то я готовий. Ніякої честі мундира зберігати ми не будемо, бо питання стосується 13,6 млн пенсіонерів і їхніх перспектив", - додав чиновник.

Парламент України підтримав у першому читанні законопроект про пенсійну реформу. За урядовий варіант реформи проголосували в четвер 245 депутатів з 381, зареєстрованого у залі. За документ проголосували 187 депутатів фракції Партії регіонів, 13 - НУ-НС, 15 - групи "Реформи заради майбутнього", 20 - Народної партії та 10 позафракційних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко б'є на сполох - країна по вуха у боргах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути