пʼятниця, 12 жовтня 2012 21:38

Ті, хто збирався голосувати за "Батьківщину", зараз розгубилися - політолог

Ті, хто збирався голосувати за "Батьківщину", зараз розгубилися - політолог
Володимир Фесенко: виборці розгубились серед опозиційних сил. Фото: podrobnosti.ua

Є загроза того, що виборці, які ще не визначилися за кого голосувати, просто не прийдуть на вибори.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Деякі опитування свідчать про зменшення таких людей. КМІСівські дослідження показують, що їх достатньо багато — 24%. Мені здається, що це якраз є свідченням того, що частина виборців з тих чи інших причин, досить різних, просто розгубилася", - вважає він.

Політолог пояснює цю ситуацію тим, що виборець не може зорієнтуватися у різноманітті опозиційних партій і кандидатів по округах.

"Зараз люди побачили і образ Об'єднаної опозиції на цих виборах, побачила партію Кличка і зростання її популярності, партію "Свобода". Ті люди, які опозиційно налаштовані і які не будуть голосувати за владу, а підтримуватимуть якусь з опозиційних сил, зараз почали сумніватися — за яку саме, - підкреслив експерт. - Можливо на початку виборів вони ідеологічно збиралися голосувати за Об'єднану опозицію як за таку найбільш потужну опозиційну силу, а потім побачили таку тенденцію, певну різноманітність опозиційних сил і це їх спонукало ще подумати, за кого саме проголосувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні спостерігачі збираються пояснювати виборцям справжнє призначення веб-камер на дільницях

Фесенко додав: "В принципі, це нормальне явище. Таке буває на виборах. Особливо це дуже видно по мажоритарці. У свій час, коли були вибори в Києві у 2008 році, була схожа ситуація, під час виборчої кампанії з'ясувалося, що кількість невизначених суттєво зросла. Саме тому, що виборці побачили весь спектр кандидатів і почали думати — за кого голосувати. Виникнув певний ступор".

У зв'язку з цим, на думку Фесенка, важливо в якій саме частині України виборці активізуються і прийдуть на вибори.

"Також можливо, що чимала частина тих, хто не визначився, просто не прийдуть голосувати. І результат багатьох політичних сил залежатиме від рівня голосування, рівня активності виборців в окремих регіонах, де будуть більші голосувати виборці — на заході чи на сході. Якщо на заході — то буде вищим результат опозиції. Всі ці чинники в решті-решт будуть впливати на остаточний результат голосування", - наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко і Яценюк змагаються за право перемогти Януковича

"Те що у нас 24% виборців ще буде визначатися і скоріше робитиме це ближче до дати голосування — це дуже показово. Це проявляється не тільки на виборах по партійних списках. В деяких округах більше половини, а той більше, людей ще не визначилися з вибором", - підкреслив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Ті, хто збирався голосувати за "Батьківщину", зараз розгубилися - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути