середа, 18 червня 2014 17:15

Терористи не почули Порошенка - Гавриш

Терористи не почули Порошенка - Гавриш
Фото: lenta.ru

Петра Порошенка обрали не для реформ, а для відновлення територіальної цілісності України та забезпечення її державного суверенітету. Невизначеність президента щодо пошуків шляхів врегулювання ситуації породжує серйозні хвилювання у суспільства.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Степан Гавриш.

За його словами, Порошенко не готовий діяти жорстко, радикально і забезпечити воєнне протистояння проти російській агресії, тероризму на Сході.

"Його заклик до миру не був почутий ні в Росії, ні терористами. Війну на Сході не можливо зупинити мирними ініціативами. Навіть, якщо були досягнуті домовленості з Москвою. Бо вона діє по своїх внутрішніх законах, а не по законах Києва чи Москви" ,- переконаний експерт.

Зокрема, зауважує Гавриш, Порошенко мав би створити комісії і вивчити всі проблеми пов'язані втратою Криму, з військовою ситуацією на Сході і прийняти відповідні рішення.

"Нагальним є звільнення командування прикордонної служби, оскільки саме прикордонники забезпечують захист наших рубежів і мають нести відповідальність за збройне проникнення. Також треба ввести війська Нацгвардії та спецзагони, які б могли захистити кордони і ущільнити їх захист. Третє, антитерористична операція певний період імітувалась. Хоча маємо справжні, не контрольовані бойові операції, оскільки українська армія воює проти танків. Тому президенту треба відновити контррозвідку у армії та проводити більш активні військові заходи", - вважає Гавриш.

Повну версію інтерв'ю читайте в п'ятничному випуску "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Терористи не почули Порошенка - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути