Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2013 16:51

Тернопільських студентів даішники не пустили на Євромайдан у Києві

Тернопільських студентів даішники не пустили на Євромайдан у Києві
Фото: gazeta.lviv.ua

У Тернополі вночі 28 листопада інспектори ДАІ не випустили автобус, який віз студентів на Євромайдан в Київ.

Як розповів координатор тернопільського Євромайдану Василь Томчишин, як тільки автобус вирушив з вул. Замкової, йому перегородили дорогу два автомобілі ДАІ.

"Забрали у водія документи. Сказали, щоб приїхав через півгодини в Державтоінспекцію і забрав свої документи. При цьому пригрозили, що якщо він здійснить несанкціонований рейс, то його очікує штраф. Відповідно, водій відмовився везти наших активістів", - розповів Томчишин.

При цьому 20 людей, які повинні були їхати автобусом, таки потрапили в Київ, встигнули на потяг. В цілому від Тернопільського Євромайдану до Києва вчора виїхало 120 делегатів.

В обласній ДАІ відкидають звинувачення у забороні водіям автобусів возити студентів у Київ.

"Згідно з чинним законодавством щодо забезпечення дорожнього руху, організатори перевезення повинні звернутися із заявкою про здійснення нерегулярного перевезення і надати відповідні документи. Однак жодних звернень від організаторів поїздки у даний час не надходило", - повідомили в Державтоінспекції.

При цьому підтвердили, що вночі дійсно нарядом ДПС ДАІ на вул. Замковій був зупинений автобус.

"Документи на здійснення даної поїздки у водія були відсутні, працівники Державтоінспекції повідомили йому про можливу адміністративну відповідальність за порушення чинного законодавства. Після чого водій відмовився від поїздки. Якби, згідно з законодавством, у ДАІ надійшло звернення і водій мав усі необхідні погодження, ніхто б не забороняв йому здійснювати перевезення студентів в Київ. А так організацію цієї поїздки можна розцінювати як провокацію. Адже ні один водій, який має ліцензію на право здійснювати пасажирських перевезень, не вирушить в дорогу без відповідних документів. А працівники ДАІ як контролюючий орган у своїх діях керуються лише вимогами чинного законодавства, будь-які звинувачення про заборону виїзду автобусів до Києва необґрунтовані", - прокоментували інцидент у ДАІ.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільських студентів даішники не пустили на Євромайдан у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути