Ексклюзиви
середа, 30 травня 2018 09:24

Теракти, диверсії та політичні вбивства: про що розповів Клімкін в ООН

Автор: 15minut.org
  Павло Клімкін повідомив колегам в ООН, що політичні вбивства - це одна з тактик РФ з дестабілізації України
Павло Клімкін повідомив колегам в ООН, що політичні вбивства - це одна з тактик РФ з дестабілізації України

Росія продовжує гібридну війну проти України, вбиваючи дітей і журналістів.

Таким був головний меседж міністра закордонних справ України Павла Клімкіна на Раді безпеки ООН 29 травня.

Пропонуємо ознайомитися з тезами, які глава МЗС доніс до міжнародних партнерів.

Про злочини Росії на Донбасі:

"Російські обстріли призвели до дуже багатьох втрат серед військових та цивільного населення. Йдеться про сотні танків, гаубиць і реактивних систем залпового вогню, доставлених Росією на територію України. І я дійсно маю на увазі сотні. Вони залишаються здебільшого незліченними і часто виявлені замаскованими і прихованими, готовими до подальшого насильства".

Про вбивство 15-річної Дарини Каземірової у Залізному Донецької області:

"Три дні тому їй виповнилося 15. А вчора вона загинула на подвір'ї свого будинку від снаряду калібром 122 мм, забороненого Мінськими угодами, вистріленого російськими ставленниками. Так що, я краще запитаю російську делегацію: цей снаряд приїхав у так званому останньому гуманітарному конвої, чи російські ставленники купили важкі боєприпаси і озброєння в місцевих супермаркетах? На жаль, справа в тому, що це є риторикою і не потребує будь-якої відповіді, особливо з боку Російської Федерації. Вона повинна нести особливу відповідальність".

Про миротворців ООН для Донбасу:

"Як це має виглядати? Це спочатку встановлення реальної безпеки – щоб не стріляли. Потім миротворці й міжнародна адміністрація отримують контроль над окупованим Донбасом – щоб там припинили існувати ці окупаційні адміністрації. І тільки потім – реальна підготовка до виборів".

Про вбивство журналіста Аркадія Бабченка:

"Ми щойно отримали трагічні звістки з Києва. Аркадій Бабченко, російський журналіст і добре відомий опонент російського режиму, був убитий поруч із його будинком у Києві... Він боровся за демократичну Росію з України. І, звісно, Москва завжди розглядала його як ворога. Наша поліція вже почала розслідування. Ще рано говорити, хто стоїть за цим. Але розуміючи схожі випадки, ми маємо вагомі підстави говорити, що Росія сміє застосовувати також інші тактики для дестабілізації України. Це проведення терактів, диверсій і політичних вбивств".

У кулуарах про катастрофу літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом:

"Усі зрозуміли, звідки прийшов той "Бук", який збив малазійський літак. Це відповідальність не лише військова чи політична Росії – це вже відповідальність моральна. І ми працюємо над тим, аби довести відповідальність Росії – як країни – за збиття цього літака".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія в ООН стала дибки

Міністр закордонних справ Павло Клімкін 29 та 30 травня перебуває з робочим візитом у Нью-Йорку. Там глава українського відомства вже виступив на засіданні Ради безпеки ООН. Узяв участь у церемонії покладання квітів біля меморіалу загиблих "блакитних касок" ООН. Запланована також низка зустрічей міністра з іноземними партнерами та керівництвом ООН.

Зараз ви читаєте новину «Теракти, диверсії та політичні вбивства: про що розповів Клімкін в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути