пʼятниця, 12 жовтня 2012 09:37

Технічні кандидати були на всіх виборах, але такого масштабу ще не було - Черненко

Технічні кандидати були на всіх виборах, але такого масштабу ще не було - Черненко
Олександр Черненко. Фото: www.politika.cn.ua

Сам факт великої кількості технічних кандидатів не може стати приводом для невизнання виборів.

Про це в ефірі 5 каналу сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Відповідаючи на запитання, хто має нести відповідальність за технічні партії, він наголосив: "Політичну відповідальність за це мають нести ці, хто приймає такий закон".

"Коли у нас є 82 технічні партії, які зареєстрували хто більше, а хто хоч одного кандидата, навіть за теорією імовірності більшість з них попадають в комісії, бо їх просто більше, - пояснив Черненко. - Технічні кандидати і їхні члени в комісіях – не новина на цих виборах. Вони завжди були по мажоритарці. Навіть коли у нас була суто партійна система за списками, то теж було багато технічних партій. Просто на цих виборах відчувається величезний масштаб, такого ще ніколи не було".

Водночас, голова КВУ зауважив, що сам факт великої кількості технічних кандидатів і їхніх представників у виборчих комісіях не може спровокувати визнання виборів недемократичними.

"Є процедура підрахунку голосів. Хай там всі члени комісії представляють один штаб і керуються з одного штабу, якщо вони йдуть по процедурі і нічого не порушують – результати визнаємо. Якщо вони хоч від різних партій та починають фальсифікувати і це фіксується, тоді визнання виборів буде під сумнівами", - підкреслив Черненко.

Зараз ви читаєте новину «Технічні кандидати були на всіх виборах, але такого масштабу ще не було - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути