вівторок, 18 вересня 2012 18:54

Доній розповів хто кому платить в передвиборній гонці

Доній розповів хто кому платить в передвиборній гонці
Олесь Доній розказав, хто кому платить на виборах. Фото: novaya.com.ua

Провладні кандидати платили представникам ВО "Батьківщина" по 1,5 млн дол., щоб на деяких мажоритарних округах виставлялися технічні кандидати від Об'єднаної опозиції.

Про це розповів народний депутат від фракції НУ-НС Олесь Доній.

"На жаль, ситуація виявилася такою, що є підстави стверджувати, що округи мажоритарні продаються. Спеціально підбиралися технічні кандидати від "Батьківщини". Відповідно, визначати ідейних кандидатів і перспективних ніхто не хоче, бо ці кандидати підбиралися під представників влади", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому більшість українців не здатні на протести чи повстання?

Доній розповів, що представники від влади, формально безпартійні, платили по 1,5 млн дол., щоб на деяких мажоритарних округах від ВО "Батьківщина" були виставлені технічні кандидати.

"Йшла приватна розмова, скільки брали від представників влади за те, щоб виставляли таких кандидатів. Йдеться про те, що по 1,5 млн отримували за те, що виставлялися технічні кандидати", - уточнив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проголосувати людині із вадами зору чи неписьменній?

"Це представники від влади, які формально тільки безпартійні, але будуть у більшості. І такі люди проходять по майже всьому помаранчевому полю. А якщо ви запитаєте, хто бере гроші, то я скажу, що той самий чоловік, який включав Катерину Лук'янову в список "Батьківщини", - зазначив він.

"Нехай дадуть відповідь, хто її взяв у список. Нагадую, Лук'янову викинули тільки через скандал, який влаштував Юрій Гримчак за півгодини до з'їзду "Батьківщини". Саме ця людина збирає ці кошти ", - резюмував парламентарій.

Він додав, що "продаж мажоритарних округів" може допомогти Віктору Януковичу зібрати в майбутній Верховній Раді бажані 300 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Доній розповів хто кому платить в передвиборній гонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути