пʼятниця, 24 січня 2014 04:22

Те, що владика Павло сказав про президента називається "лизати патинки", - Гузар

Те, що владика Павло сказав про президента називається "лизати патинки", - Гузар
Фото: vsiknygy.net.ua

Владика Павло перебрав міру, порівнявши президента Віктора Януковича з Ісусом Христом. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав настоятель Української Греко-католицької церкви, кардинал Любомир Гузар.

"Дуже небезпечно такі заяви робити. Владика Павло перебрав міру. Може, хотів сказати щось дуже приємного і похвального, але дуже неоторопно. Так не робиться. Можна звісно виділити якусь одну чесноту. Але в дуже особливих обставинах. А те, що він сказав у народі називається "лизати патинки" (лизати капці, - Gazeta.ua).Тобто підлабузнитись. Люди дуже негативно таку похвалу приймають", - зауважив Блаженнійший.

Нагадаємо, 22 січня намісник Києво-Печерської Лаври, митрополит Чорнобильський та Вишгородський, владика Павло (Лебідь) під час служби порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом, а також запевнив президента у своїй підтримці

."Сьогодні ви несете важкий хрест і Церква з вами сьогодні до кінця, подібно до того, як Симон Киринейський допомагав нести Хрест Христу на Голгофу", - сказав він.

Таку заяву він зробив після урочистої служби, що проходила в Лаврі з нагоди Дня Соборності України. Її чули й прості прихожани церкви.

Згодом прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП Віктор Мартиненко звернувся із закликом до намісника Києво-Печерської Лаври владики Павла Лебедя не робити гучні заяви від імені усієї церкви щодо підтримки Віктора Януковича.

"Владико, Павел! Будь ласка, не говоріть від лиця усієї Церкви. Ми розуміємо, що у вас спільні фінансові інтереси – просто станьте і, у черговий раз, на камери поцілуйте їх у сраку, а від усіх не треба!!!", - зазначив отець Віктор.Оксана Худояр

Зараз ви читаєте новину «Те, що владика Павло сказав про президента називається "лизати патинки", - Гузар ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути