вівторок, 15 січня 2019 16:11

Тарута - найімовірніший прем'єр-міністр технократичного уряду - політолог

Тарута - найімовірніший прем'єр-міністр технократичного уряду - політолог
Політолог Андрій Багінський вважає, що зараз важливо, щоб кандидати озвучували свої концептуальні підходи до формування майбутнього уряду. Тому що інформаційні вкидання і чутки можуть негативно позначитися навіть на найсильніших кандидатах на пост президента. Фото: ИНПОЛИТ

Уже на старті президентської виборчої кампанії політологи відзначають надзвичайну важливість питання про те, хто стане прем'єр-міністром при новому президенті України.

"Важливим фактором стає наявність команди у майбутнього президента. Ядром такої команди повинен стати глава уряду", - стверджує політолог Андрій Багінський. Тому що від персони на цій посаді залежить керованість державою і соціально-економічна політика, що особливо важливо в нинішній кризовий період української державності, пише політолог в блозі на Liga.net.

З декількох підходів до формування нового уряду після виборів президента Багінський виділяє сценарій створення Кабміну технократів. І найбільш імовірним кандидатом на пост прем'єр-міністра є Сергій Тарута, вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарута приведе виборців сходу до Гриценка

"Однією з можливостей бачиться призначення уряду технократів. Серед фігур для керівництва технократичним Кабміном найбільш імовірним кандидатом виглядає Сергій Тарута - компромісний і прогресивний політик, здатний не тільки професійно керувати економікою, а й подолати розкол в суспільстві", - зазначає політолог Багінський.

Політолог акцентує увагу, що зараз важливо, щоб кандидати озвучували свої концептуальні підходи до формування майбутнього уряду. Тому що, на його думку, інформаційні вкидання і чутки можуть негативно позначитися навіть на найсильніших кандидатах на пост президента.

Лідер "Основи" Сергій Тарута пропонує комплекс заходів, які необхідно вжити для збільшення добробуту українців, щоб витрати на оплату комунальних послуг не перевищували 25% бюджету середньої української сім'ї. "Ми пропонуємо заходи щодо підвищення доходів країни за рахунок модернізації. При їх реалізації за два-три роки пенсії і зарплати повинні підвищитися мінімум удвічі. При цьому витрати на комунальні платежі знизяться на 40% за рахунок комплексу заходів, включаючи термомодернізацію будинків, модернізацію котелень, теплотрас", - пояснив Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Тарута - найімовірніший прем'єр-міністр технократичного уряду - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути