вівторок, 15 січня 2019 15:14

Тарута приведе виборців сходу до Гриценка

Тарута приведе виборців сходу до Гриценка
Сергей Тарута может принести в кампанию Анатолия Гриценко необходимые финансовые ресурсы и дать голоса Юго-Востока, считают политологи. Фото: РБК-Украина

Потенційні кандидати в президенти України Анатолій Гриценко і Сергій Тарута ведуть переговори про об'єднання перед виборами, стверджують політологи. Прогнозують помітне збільшення електорату Гриценка за рахунок приєднання симпатиків Тарути зі Східного регіону країни.

Таку думку, зокрема, висловив політолог Владислав Дзівідзінскій в ефірі телеканалу "Наш". Сергій Тарута може додати приблизно 2% до рейтингу Анатолія Гриценка, вважає політолог.

"Наскільки мені відомо, зараз Гриценко веде переговори з Безсмертним і Тарутою. Нехай Безсмертний додасть 1 відсоток, Тарута на Південному Сході - можливо 2 відсотки. Якщо ці кандидати на своїх електоральних полях зберуть для Гриценка кілька відсотків, це підніме його в рейтингу вище чинного президента країни", - зазначив Дзівідзінскій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед Україною сьогодні стоять три виклики: війна, колапс економіки та еміграція - Тарута

Сергій Тарута може не тільки збільшити кількість голосів виборців на користь Анатолія Гриценка, а ще й принести в кампанію останнього додаткові фінансові ресурси, вважає політолог Олександра Решмеділова.

"Анатолій Степанович уже "абсорбував" різних політичних "малюків" і, схоже, буде пробувати і далі навколо себе зібрати корисні кадри і ресурси. Була інформація, що на фінішній прямій Гриценко веде переговори з Тарутою і Безсмертним. Кожен володіє декількома відсотками симпатиків, які гостро необхідні Гриценку, щоб вийти до другого туру. Тарута може принести в кампанію необхідні фінресурси і дати Гриценку голоси Південного Сходу", - зазначає Решмеділова, коментуючи виданню "Новий День" можливі сценарії другого туру президентських виборів в Україні.

Як крок у відповідь ходу з боку Анатолія Гриценка політолог прогнозує пропозицію Сергію Таруті поста прем'єр-міністра України.

"Гриценко цілком може уявити Романа Безсмертного як кандидатуру на посаду спікера парламенту, а Сергія Таруту - як претендента на пост прем'єра", - вважає Решмеділова.

В результаті Анатолій Гриценко може пройти до другого туру президентських виборів і опинитися там разом з Петром Порошенком, припускає політолог.

У відносинах України з Росією немає місця діалогу про цілісність української території, вважає лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута. Росія повинна компенсувати Україні збитки, завдані війною, підкреслив політик.

Зараз ви читаєте новину «Тарута приведе виборців сходу до Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути