середа, 08 грудня 2010 18:09

Тарасюк нагадав про небезпеку російського чорноморського флоту для Севастополя

Тарасюк нагадав про небезпеку російського чорноморського флоту для Севастополя

Лідер Народного руху України, народний депутат Борис Тарасюк просить секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїсу Богатирьову надати інформацію про прийняті протягом останнього року органами державної влади заходи, спрямовані на вирішення проблеми техногенної небезпеки в Севастополі, що утворилася внаслідок базування в цьому місті Чорноморського флоту Росыйської Федерації.

Як повідомляє прес-служба Народного руху в середу, про це йдеться у відповідному депутатському запиті.

Парламентарій нагадав, що в січні цього року вже звертався до секретаря РНБО з приводу зростання рівня техногенної небезпеки на складах, базах і арсеналах ЧФ РФ, розташованих на території України, внаслідок фізичного старіння боєприпасів, невідповідності місць зберігання встановленим вимогам безпеки, що ставить під загрозу життя і здоров'я мешканців Севастополя.

"У відповідь на депутатське звернення Ви повністю розділили мою стурбованість щодо рівня загроз населенню м. Севастополь, а також повідомили, що розгляд цієї проблеми буде передбачено при формуванні плану проведення засідань Ради національної безпеки і оборони України", - зазначив Тарасюк.

У той же час, зазначив народний депутат, з часу направлення січневого депутатського звернення у нього відсутня інформація про будь-які заходи, спрямовані на зниження рівня загрози жителям Севастополя "за винятком того, що командування ЧФ РФ вилучило крилаті ракети з крейсера "Москва", але, знову ж таки, перевезло їх на базу в межі міста".

"Наскільки мені відомо, ця проблема не була предметом обговорення в рамках проведення третього і четвертого засідань російсько-української міждержавної комісії з наступним об'єднанням зусиль України та Російської Федерації з вироблення і реалізації системи заходів, спрямованих на зниження рівня небезпеки", - підкреслив Тарасюк.

Він також додав, що не піднімалися на міждержавному рівні і питання негайної перевірки стану пожежної та вибухобезпеки арсеналів ЧФ РФ спільними українсько-російськими групами, не висувалися вимоги про переведення в безпечні райони військових частин, які зберігали оперативно-стратегічні запаси крилатих і інших ракет, торпед, реактивних снарядів, інших особливо небезпечних видів боєприпасів.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк нагадав про небезпеку російського чорноморського флоту для Севастополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути