понеділок, 17 жовтня 2011 13:13

Танюку заборонили говорити на радіо про репресованих і закрили його передачу

Танюку заборонили говорити на радіо про репресованих і закрили його передачу

На національному радіо "Культура" припинено вихід авторської передачі "Політика і мораль" голови товариства "Меморіал" імені Василя Стуса, Національної спілки театральних діячів України Леся Танюка. Сам автор пояснює такий крок проявом нової пост-радянської цензури.

Про це Танюк розповів у коментарі Gazeta.ua.

За словами ведучого, його передача "Політика і мораль" вийшла на радіо понад 300 разів.

"Нещодавно мені запропонували перейменувати передачу на "Мистецтво і мораль" і не торкатись взагалі політики. Остання передача, яка мала вийти минулого четверга, повинна була зачепити проблему суду над леді Тимошенко. Я знав, що люди обов'язково мене про це запитають. Я попередив редакцію, що говоритиму про повернення в Україні до процесів а-ля над Зінов'євим, Каменєвим", - розповів Танюк.

"Мені запропонували замінити цю передачу і поговорити про Бабин Яр, - продовжив голова "Меморіалу". - У мене вже виходили дві передачі, присвячені цій темі, тому я сказав, що не буду повторюватись. Після цього мені сказали, що, якщо я не хочу змінювати свою позицію, то моєї передачі не буде взагалі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жовтні–листопаді наступного року буде кульмінація масового повстання - Танюк

Крім того, за словами Танюка, йому сказали, що політика не має права бути на радіо "Культура", і що це прерогатива Першого каналу українського радіо.

"Як на мене, це затиск ідей шестидесятництва з боку влади. Адже це була остання шестидесятницька передача. У ній я мав можливість розповідати про дисидентів Горську, Світличного, Чорновола, піднімати проблему генетичної культури українців. Ця передача була від імені репресованих і реабілітованих", - пояснив культурний діяч.

На його переконання, чинна влада взяла "крутий поворот до тоталітарних методів сталінського напрямку".

"Зараз іде такий самий погром української культури, як і в 30-х роках минулого століття", - наголосив Танюк.

Разом з тим, він не має наміру оскаржувати закриття "Політики і моралі", "оскільки не був із редакцією у фінансових взаєминах" і робив цю передачу на ентузіазмі. Також автор поки що не планує нові політичні проекти у мас-медіа.

Зараз ви читаєте новину «Танюку заборонили говорити на радіо про репресованих і закрили його передачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути