понеділок, 08 серпня 2011 13:29

Танюк каже, що не підписував "лакейської петиції до царя-батюшки" Януковича

 
Український режисер Лесь Танюк не ставив підпис під листом інтелігенції до президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у його зверненні "До української спільноти з приводу деяких неінтелігентних забавок".

"Останніми днями, під час моєї хвороби і тривалої відсутності в Києві, у засобах масової інформації почало фігурувати моє прізвище у зв'язку з листом до Президента ... Мого підпису під ним нема і не могло бути. Мені зателефонували і спитали, чи не взяв би я участь у підписанні групового листа на захист Сергія Квіта та Ольги Богомолець. Я, який завжди підписував правозахисні листи до Брежнєва, Косигіна, Щербицького, Горбачова та в найвищі міжнародні організації на захист демократії й оборону репресованих, - відповів згодою, але сказав, що мені потрібен текст листа. Більше до мене ніхто не телефонував", - зазначив Танюк.

У зверненні наголошено, що режисер обурений появою його прізвища під текстом, який "компрометує будь-яку порядну людину, людину честі".

"Вважаю такі дії неприпустимими навіть у нашому вкрай корумпованому суспільстві", - підкреслив Танюк.

За його словами, "зміст і тон цієї витриманої у лакейському стилі петиції до царя-батюшки" суперечать його моральним принципам.

"Я згодний з тим, що боротьбу з корупцією в Україні слід провадити найактивніше (згадаймо нереалізоване Чорноволове "Бандитам - тюрми!"), але не на словах і обіцянках-цяцянках, а реально. Тому що корумпованою є вся система нинішньої української влади, яка стала фактично окупаційною і втратила людську подобу. Божого і людського суду потребують суціль продажне судочинство, здирницький бізнес, фарисейство церковного життя так званого московського православ'я в Україні", - зазначив Танюк у зверненні.

"Корупція вразила науку, медицину, освіту, культуру, податкову й пенсійну системи - Україну неухильно ведуть до нової Руїни - через демонтаж її найвищих національних цінностей, через насадження рабства, повальну русифікацію і люмпенізацію", - підсумував він.

Нагадаємо, у ЗМІ виник ажіотаж з приводу листа української інтелігенції до Януковича з підтримкою в боротьбі з корупційною системою. Водночас президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергій Квіт, який також підписався під ним, заявив, що йому не надали повну версію цього листа.

Громадський діяч Ольга Богомолець заявила, що дійсно надсилала листа президенту, проте зміст його дещо відрізняється від поширюваного ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Танюк каже, що не підписував "лакейської петиції до царя-батюшки" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути