четвер, 04 серпня 2011 18:17

Лист Януковичу від інтелігенції - несправжній - Богомолець

Лист Януковичу від інтелігенції - несправжній - Богомолець

Громадський діяч Ольга Богомолець заявляє, що дійсно надсилала листа президенту Януковичу, проте зміст його дещо відрізняється від поширюваного ЗМІ.

Оригінали листів лікар надіслала виданню "Український Тиждень".Вони істотно відрізняються від того тексту, який поширився у ЗМІ.

Справжній відкритий лист-подяка стосувався не антикоррупційних реформ, а конкретної ситуації з вирішенням проблеми незаконної забудови Олександрівської лікарні.

Другий лист стосувався розбійного нападу на Музей домашньої ікони в м. Радомишль (Житомирська область).

В одному із своїх листів від 25 липня Богомолець пише: "Довожу до Вашого відома кричущу ситуацію, яка склалася навколо розслідування нападу на музей "Замок Радомисль", що стався в ніч з 14 на 15 травня 2011 року в м. Радомишль на Житомирщині".

Далі лікар описує весь конфлікт і завершує проханням розібратися у цій ситуації:

"Між тим, за останній час ми всі переконалися, що Ви, пане Президенте, опікуєтеся історичними та культурними пам'ятками України, зокрема, захистивши від знищення Олександрівську лікарню та парк Богомольця у Києві.

Ми віримо, що і в цьому випадку, ще раз взявши питання під свій особистий контроль, Ви зможете дати відсіч корупціонерам та відновити справедливість. Зі свого боку, гарантуємо Вам усіляку підтримку Ваших ініціатив, спрямованих на побудову цивілізованого правового суспільства в Україні", – йдеться в листі.

Інший лист стосується конфлікту навколо Олександрівської лікарні, в якому Богомолець висловлює подяку за вирішення проблеми.

"Тому ми щиро вдячні Вам, пане Президенте, за те, що Ви протягом короткого часу змогли розв'язати проблему на користь громади. Адже саме завдяки Вашому особистому контролю за конфліктною ситуацією Київрада на останній сесії скасувала власне рішення від 2003 року про виділення 0,45 га землі компанії "Житлобуд" для будівництва багатоповерхівки на схилах парку Богомольця. На моє переконання, це свідчить не тільки про врахування Вами інтересів громадян та глибоке розуміння необхідності збереження історичних та культурних пам'яток України, але й про Вашу здатність до дії – до рішучих послідовних кроків в інтересах держави.

Тому від імені громади м. Києва хочу ще раз висловити Вам, пане Президенте, глибоку вдячність і повагу за Вашу принципову позицію, послідовність у боротьбі з корупційною системою в Україні та врахування думки громадян.

Мушу сказати, що подібні протистояння між людьми та корупційною системою, в якій зрослися інтереси влади та великого бізнесу, призводять до виникнення в суспільстві осередків опору, яких з кожним днем стає в Україні все більше. Саме активний опір громадян, захист ними своїх прав є передумовою народження в нашій державі цивілізованих суспільних відносин та майбутнього громадянського суспільства. І Ваша роль, пане Президенте, в цьому процесі є ключовою. Адже багато в чому саме від Вас залежить, хто переможе у протистоянні – суспільство та його інтереси або ж існуюча корупційна система. І я вірю, що спільними зусиллями ми зможемо подолати опір корупціонерів та захистити права людей", – йдеться в листі.

Нагадаємо, у ЗМІ виник ажіотаж з приводу листа української інтелігенції до Віктора Януковича з підтримкою в боротьбі з корупційною системою. Водночас президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергій Квіт, який також підписався під ним, заявив, що йому не надали повну версію цього листа.

Зараз ви читаєте новину «Лист Януковичу від інтелігенції - несправжній - Богомолець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути