понеділок, 05 листопада 2012 04:48

"Там, крім матюків, жодного державного секрета нема" - Мороз не спілкується з Кучмою

"Там, крім матюків, жодного державного секрета нема" - Мороз не спілкується з Кучмою
Фото: tsn.ua

Колишній спікер Верховної Ради, 67-річний соціаліст Олександр Мороз програв  парламентські вибори регіоналу Олександру Онищенку у Миронівському окрузі на Київщині. Після поразки, каже політик, буде "займатимся тим, чим і займався".

"Я член Конституційної асамблеї, буду боротися за її реформування. Буду добиватися ліквідації РДА. Це мусять записати в тексті конституції. Якщо не вдасться добитися того, в чому я глибоко переконаний або якщо я бачитиму, що члени комісії, асамблеї ведуть подвійну гру, я залишу роботу в комісії", - зазначив він.

Мороз має намір написати дослідження чи книжку, як починалася  незалежна Україна у 1990-ті роки під умовною назвою "Насправді було так".

"Я ці всі процеси і людей добре знаю зсередини. Хто чим займався, хто чим керувався, хто від чого залежав. В мене є для цього достатньо матеріалу і своїх вражень. Крім того, я видавав свої статті, книжки, зможу послатися відповідні аргументи. У збірнику спогадів депутатів, які приймали акт про незалежність, написав статтю під такою назвою. Тепер буду її розширювати. Мені багато що відомо, і я думаю, що це буде чесна робота про те, як було насправді.

Можливо, у книзі буде присутні "касетний скандал", адже саме Мороз оприлюднив культові "плівки Мельниченка".

"Тільки я буду робити або відсилки або цитуватиму відповідні висновки. Це важливо", - уточнив політик. - З Кучмою — не спілкуюся. Нема потреби. Про що з ним говорити? З Мельниченком давно не бачились, місяців чотири-п'ять".

"Заходять до мене Плющ і Балога після виборів 2007-го року. Показують на мигах, що говорити не можна. Вони знають про це, а насправді говориться, ніби нічого такого не буває. Я говорив не один раз: кабінет голови держави, голові Верховної Ради та прем'єр-міністра повинен весь час супроводжуватися аудіо і відеозаписами. Щоб не було спокуси вирішувати свої особисті питання у цих кабінетах, щоб кожен відчував відповідальність за те, чим він займається. Бо сьогодні ведеться слідство проти Пукача, і все покрите таємницею, нібито там державні секрети, то я знаю, про що кажу: там крім матюків Кучми ні одного державного секрета нема".

Зараз ви читаєте новину «"Там, крім матюків, жодного державного секрета нема" - Мороз не спілкується з Кучмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути