Ексклюзиви
неділя, 04 листопада 2012 16:45

"Три тижні - ніякої реакції немає": Мороз подав позов про фальсифікації на його окрузі

"Три тижні - ніякої реакції немає": Мороз подав позов про фальсифікації на його окрузі
ФОТО: niklife.com.ua

Колишній спікер Верховної Ради, 67-річний соціаліст Олександр Мороз програв парламентські вибори регіоналу Олександру Онищенку у Миронівському окрузі на Київщині.

"Певною мірою, результати для мене були неочікувані, - сказав Олександр Олександрович в інтерв'ю Gazeta.ua, - бо я бачив реакцію людей під час зустрічей. Мої колеги, які аналізували ситуацію і розвиток подій в окрузі, були переконані в успішному результаті. Я провів багато зустрічей із людьми, бачив, що вони ще керуються стереотипами, які нав'язані були раніше".

У поразці звинувачує ментальність українців на рівні "моя хата скраю".

"Вдавалося багатьох переконати, аргументів у мене вистачає. Проблеми людей я добре знаю і знаю, чому вони з'являються. Але, все-таки, є наслідок ментальності українців — моя хата скраю. І, по-друге: що ти дав сьогодні? Що ти дав мені конкретно? А не - що ти робив у парламенті? Можна з'явитися на екрані з вилами. Це симпатично для деяких виборців. Але те, що крім вил, треба щось мати не тільки в руках, щось пропонувати, це багатьох найменш цікавить. Тому спрацювали вила", - зазначив Мороз.

9 вересня Мороз подав перший позов до Генпрокуратури щодо фальсифікацій виборів.

"Три тижні - ніякої реакції немає, - зауважує політик. - Я заїжджаю знов до прокурора і кажу: "У моїй заяві є свідчення того, що є явні фальсифікації документів. Що були спроби видалити з комісій наших людей. Він каже: "Це підслідність міліції". Другий раз звернувся через три тижні, теж реакції ніякої", - бідкається екс-спікер.

Мороз запевняє, що влада знала, хто переможе на виборах.

"Я в Миронівському окрузі балотуюся, бо туди входили раніше Таращанський і Ставищенський райони — це мої давні райони, де я балотувався раніше. А виявляється, що замість цих двох районів додали Кагарлицький район і місто Переяслав-Хмельницький на другому березі Дніпра. Натомість, у кандидата, який переміг, є благодійний фонд "Родина". Він діє тільки в межах округу, причому, раніше, ніж округ був визначений. Тобто, влада готувалася до цієї справи. А я про географію округу дізнаюся на другий день оголошення початку виборчої кампанії", - підсумував колишній лідер "соціалістів".

Зараз ви читаєте новину «"Три тижні - ніякої реакції немає": Мороз подав позов про фальсифікації на його окрузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути