вівторок, 21 червня 2011 09:57

Табачник пообіцяв безкоштовно відправити до Китаю 100 студентів

Табачник пообіцяв безкоштовно відправити до Китаю 100 студентів

Міністр освіти і науки, молоді та спорту  Дмитро Табачник пообіцяв, що квота бюджетних місць на навчання в Китайській Народній Республіці для українських студентів буде збільшена в 4 рази - до 100 місць.

Як повідомила прес-служба Міносвіти, Табачник підкреслив, що сьогодні в українських вищих навчальних закладах навчається більше 6000 китайських студентів, а в університетах Китаю близько 1000 молодих людей з України здобувають вищу освіту.

"Надзвичайно важливо, що під час зустрічі президент України Віктор Янукович та голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао запропонували з наступного навчального року в 4 рази збільшити бюджетні квоти – до 100 місць – для навчання українських студентів в китайських університетах та, відповідно, китайських – в Україні", - зазначив міністр.

Ще однією важливою гуманітарною ініціативою голови КНР, за словами Табачника, стало запрошення щорічно 200 дітей з районів, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, для проходження лікування та реабілітації у Китаї.

Нагадаємо, учора президент України Віктор Янукович та голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао підписали Спільну декларацію про встановлення і розвиток відносин стратегічного партнерства між Україною і КНР. Також китайський уряд надав українському Кабміну безоплатну допомогу у розмірі 12,3 млн.дол.

Зараз ви читаєте новину «Табачник пообіцяв безкоштовно відправити до Китаю 100 студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути