середа, 18 квітня 2012 16:48

Табачник добре знає, що від Януковича йому нічого не буде - Доній

Табачник добре знає, що від Януковича йому нічого не буде - Доній
Доній знає, чому Янукович не звільнить Табачника. Фото: liga.net

Зловживання в Міністерстві освіти і науки давно були доведені Рахунковою палатою, але українська влада на це, чомусь, не реагує.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив голова парламентського підкомітету з питань гуманітарної освіти, науки та інформатизації Олександр Доній.

Нунсівець впевнений, що по факту закупівлі підручників за завищенними цінами потрібно провести розслідування, і вирішити долю самого міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович за свої "літературні досягнення" отримав гонорар у 16,4 млн. грн

"Рахункова палата давала вже свій звіт щодо закупівлі підручників і звертала увагу на зловживання Міністерства освіти. Але натомість ніякої реакції збоку президента не було. Реакція повинна бути у вигляді як мінімум службового розслідування з відстороненням до його завершення від займаної посади міністра. А по наслідках, очевидно, має бути прийняте рішення про звільнення", - вважає Доній.

Але зрозуміло, що від керівництва держави ніякої ініціативи не буде, бо Табачника призначав не Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку не вдалося знайти книги Януковича, видані "Новим світом"

"Але цього не відбулося, і вже вкотре ми бачимо, що президент України боїться звільняти міністра Табачника. Очевидно, що його призначення йшло не по квоті президента, а є дуже багато підстав стверджувати, що квоті Кремля. Тобто його ставили зверху над Януковичем, а відповідно, користуючись своєю безкарністю, міністр освіти може вдаватися до будь-яких зловживань, знаючи, що йому за це від Віктора Януковича нічого не буде", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Табачник добре знає, що від Януковича йому нічого не буде - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути