середа, 18 квітня 2012 13:42

Польські підручники обійшлися б Табачнику дешевше - експерт

Польські підручники обійшлися б Табачнику дешевше - експерт
Микола Кравченко. Фото: bukvoid.com.ua

Видавці коментують Gazeta.ua ситуацію, яка склалася навколо дороговизни замовлених Міністерством освіти підручників для молодших класів.

Напередодні ДмитроТабачник в черговий раз замовив "Букварі" на загальну суму 39,11 мільйонів гривень, ціна одного примірника становить майже 600 гривень. Яким має бути підручник за такі гроші розповів Микола Кравченко, співзасновник видавництва "Нора-Друк".

"Мені важко коментувати ціну шкільного видання, оскільки це взагалі окрема галузь. Але якщо запитаєте мене чи може коштувати видання 500 гривень - я скажу: "Може!" І 20, і 30 тисяч може, якщо книжка, наприклад, виходить в одному примірнику. Але це - малі, колекційні видання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник замовив підручники з математики за 506 грн із "відкатом" до 85%

Дорогі книжки не видають для масового читача. Чим більший тираж видання, тим менша ціна одного примірника, зазначає видавець.

"Дорогі книжки - це ті, які не потрапляють у прайс. Ми з такими теж мали справу:вони, до речі, дуже популярні - один примірник може коштувати 800 гривень. В такому разі, звичайно, у книжці все буде дороге - тверда палітурка, тиснення там усякі, дорогий папір. Можна навіть конкретного художника і редактора запросити. Робота над такою книжкою може тривати цілий рік. Звичайно й коштуватиме вона відповідно", - пояснив Микола Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Табачника пояснили, що підручники за 647 гривень - це ще дешево

Щодо підручника з математики для першого класу з навчанням польською мовою, за примірник якого Дмитро Табачник пропонує 506 гривень, видавець пояснив, що можна було б так не витрачатися.

"Мене, наприклад, зацікавило: чому б не взяти польські підручники? Там теж є навчальна література для дітей. Зокрема й українською. Це точно було б дешевше. Може навіть в електронному вигляді, ще простіше", - припустив Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «Польські підручники обійшлися б Табачнику дешевше - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути