пʼятниця, 11 січня 2013 21:44

"Та нехай хоч з Ізраїля будуть. Головне, щоби в голові щось було" - Москаль про російські зв'язки голови СБУ

"Та нехай хоч з Ізраїля будуть. Головне, щоби в голові щось було" - Москаль про російські зв'язки голови СБУ
Геннадій Москаль. Фото: obozrevatel.com

На керівні посади треба призначати або політиків, або професіоналів, та влада поки не робить ні того, ні іншого.

Таку думку висловив народний депутат Геннадій Москаль, коментуючи Gazeta.ua звільнення голови СБУ Ігоря Калініна та призначення на цю посаду Олександра Якименка.

Він переконаний, що з приходом нового голови СБУ у роботі Служби безпеки нічого не зміниться.

"Команди у СБУ є кому давати, є Якименко, але ж їх немає кому професійно виконувати. Ось в чому питання, - наголосив він. - Колись Наливайченко (екс-голова СБУ — ред.) приносив три рази на день цілі списки, але ж виконувати це все не було кому. Те саме залишається і зараз".

Нардеп додав: "Що може змінитися? Ми сьогодні маємо чітко визначити критерії: або ми підбираємо у професійні служби політичну фігуру, яка несе політичну відповідальність, або ж підбираємо професійну фігуру. Якщо підбираємо професійну людину, то вона і має бути професійною, а якщо політичну, то вона не має займатися службовою, оперативною роботою, вона має нести суто політичну відповідальність і гнути свою політичну лінію правлячої партії, але це заборонено законами про всі правоохоронні органи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк: призначення голови СБУ та Нацбанку - державна зрада Януковича

Москаль переконаний, що подібними кадровими рішеннями влада сама себе заганяє в тупик, бо не можна призначати на посади людей суто за "земляцьким" принципом, коли зараз на посади ставлять виключно тих, хто є представником Донеччини.

"Це абсолютний тупик, в який влада сама себе загнала. Як от раз вступив у трясовину, так от вона тебе все затягує і затягує. Таким є і цей "земляцький" принцип формування кадрів", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Голова СБУ працював на "КДБ" і ненавидить журналістів - переписка

Коментуючи те, що новий голова СБУ, які попередній, пов'язаний із Російською Федерацію, де свого часу служив, Москаль підкреслив: "Та нехай вони будуть пов'язані хоч з Ізраїлем. Головне, щоб у них було хоч щось у голові і вони були б професіоналами своєї справи. Немає вже в Україні жодних секретів, все вже продано до нас. Тим паче Росія має сильне ФСБ і має сильну зовнішню розвідку, яка активно працює в Україні. Вона знає краще ситуацію по Україні, ніж її знає саме керівництво нашої держави".

Зараз ви читаєте новину «"Та нехай хоч з Ізраїля будуть. Головне, щоби в голові щось було" - Москаль про російські зв'язки голови СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути