середа, 09 січня 2013 19:33

Якименко додасть у роботу СБУ більше імпульсу - Скіпальський

Якименко додасть у роботу СБУ більше імпульсу - Скіпальський
Олександр Скіпальський: "Якименко - людина комунікабільна та мобільна". Фото: glavcom.ua

Новий голова Служби безпеки України Олександр Якименко додасть у роботу відомства більше імпульсу.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив колишній заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скіпальсьский, коментуючи звільнення голови СБУ Ігоря Калініна та призначення на цю посаду Олександра Якименка.

"Згідно з чинним законодавством, голову СБУ призначає президент. А президент, мабуть, під час роботи у Донецьку десь пересікався із Якименком, який більше свого часу працював саме у Донецькому управлінні", - прокоментував таке кадрове рішення Скіпальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив главою СБУ друга свого сина?

Говорячи про нового очільника спецслужб, він наголосив: "Я знаю, що Якименко із професіоналів і він за своє життя пройшов всі щаблі у цій сфері. Крім того, це людина досить комунікабельна. Тому, думаю, що він відповідає нинішнім критеріям призначенням".

Натомість, на думку Скіпальського, важко сказати, чому Янукович вирішив звільнити попереднього голову СБУ Калініна: "Калінін також все життя пропрацював у системі спецслужб, за цей час був також і викладачем. Це взагалі людина така не нахабиста, не демонстративна, він ніколи не піарився. Тому, яка причина його звільнення — важко сказати, це президенту видніше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-глава СБУ побачив, як Україна вирвалась із міжнародної ізоляції

Він також припустив, що прихід нового голови СБУ додасть певного імпульсу у роботу спецслужб: "Якименко за характером більш мобільний, і тому цей імпульс буде все більше проявлятися і, перш за все, щодо виконання поставлених завдань".

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович звільнив главу Служби безпеки України Ігоря Калініна і призначив його своїм радником. Новим главою Служби безпеки України Янукович призначив Олександра Якименка.

Олександр Якименко народився в 1964 році. Закінчив Єйське вище авіаційне училище. Після випуску служив у Монголії (Чойбалсан), потім у Криму (Гвардійське). У 1997 році закінчив Військово-повітряну академію ім. Ю.А. Гагаріна. З лав збройних сил звільнився в 1998 р. До 5 серпня 2011 він обіймав посаду начальника управління СБУ в Севастополі. 5 серпня 2011 призначений керівником СБУ Донецької області. Потім змінив на посаді першого заступника голови Служби безпеки України та начальника Головного управління по боротьбі з корупцією Володимира Рокитського.

Як пишуть ЗМІ, останнім часом Якименко тісно спілкувався із сином президента Олександром Януковичем.

 

Зараз ви читаєте новину «Якименко додасть у роботу СБУ більше імпульсу - Скіпальський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути