вівторок, 23 жовтня 2012 01:43

Екс-заступник голови СБУ: історія з російським опозиціонером принизлива для України

Екс-заступник голови СБУ: історія з російським опозиціонером принизлива для України
Олександр Скіпальський: якщо Янукович привезе знижку на газ - то це виправдано. Фото: www.radiosvoboda.org

Якби викрадення російського опозиціонера відбувалося без відома української сторони, то МЗС вже мало оголосити ноту, бо це – принизливо для країни.

Так в ефірі 5 каналу сказав екс-заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський, коментуючи історію з викраденням російського опозиціонера члена російського "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва на території України.

Відповідаючи на запитання, чи можливе проведення іноземними спецслужбами подібної операції на території іншої держави, він наголосив: "Такі акції присікаються всіма можливими засобами охорони, оборони цієї країни, на території якої це відбувалося",

"Я думаю, що ми перебільшуємо можливості ФСБ у цьому випадку. Бо якби це зробило б ФСБ, то напередодні візиту президента (візиту Віктора Януковича до Москви, який відбувався 22 жовтня), МЗС  щонайменше оголосило б ноту і візит не відбувався. Бо це виглядає достатньо деструктивно і ганебно та принизливо для нашої країни. Я не вірю майже на 100%, що це відбулося без узгодження з української стороною", - підкреслив Скіпальський.

Водночас він наголосив, що у діях спецслужб прослідкувається певна поспішність у цій справі. "Це результат поспішності дій. Є процедура. Світовий досвід показує, що практика передачі встановлених злочинців існує у всьому світі", - наголосив він, пояснивши, що перш за все за дозволом проведення такої операції російська сторона мала відіслати запит до прокуратури чи СБУ. Також не виключено, на думку Скіпальського, що могло бути особисте прохання одного президента до іншого.

"Поспішність у  виконанні цієї акції призвела до того, що всі намагаються відмежуватися від цього, - додав він. - Прикро, що на це не відреагували ані жодна політична партія, ані громадські організації, які відповідають за права людини".

Скіпальський підкреслив: "Якщо наш президент привезе з Росії знижку на газ – то це буде корисно, а якщо цей хід з боку України такий благородний по відношенню до Росії і російської влади є холостим пострілом і Україна поставлена в невигідні умови, то це прикро".

Зараз ви читаєте новину «Екс-заступник голови СБУ: історія з російським опозиціонером принизлива для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути