пʼятниця, 22 березня 2019 13:01

Ситник у відеозверненні назвав заяви Луценка "абсурдом"

Ситник у відеозверненні назвав заяви Луценка "абсурдом"
Між очільниками НАБУ і ГПУ виник публічний конфлікт

Заява генерального прокурора Юрія Луценка, що Національне антикорупційне бюро могло вплинути на вибори президента США, є абсурдом. Про це сказав директор НАБУ Артем Ситник.

Жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта детективи НАБУ не збирали та не передавали, оскільки це поза компетенцією, заявили в бюро.

Генпрокурор добре обізнаний із цим фактом, адже всі матеріали розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів (крім епізоду стосовно дій колишнього голови Центральної виборчої комісії України, слідство у якому призупинено прокурорами САП) ще в червні 2017 року передали до Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ для подальшого слідства, нагадав Ситник, пише "Українська правда".

Також Ситник назвав спекуляціями аудіозапис (де він нібито каже, що допомагав Гілларі Клінтон), який використовують як доказ про "злив" інформації іноземній державі.

"Я не коментуватиму законність чи автентичність записів моїх приватних розмов. Але можу наголосити, що неодноразово в ході приватних бесід я жартома згадував чисельні публікації в ЗМІ про те, що нібито були якісь втручання у вибори президента США.

Мені немає чого приховувати, готовий цю позицію підтвердити будь-якому компетентному органу, який, можливо, зацікавиться цими спекуляціями", – пояснив директор НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко порадив Ситнику розібратися зі зрадниками в НАБУ

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв про розслідування щодо навмисного "злиття" правоохоронними органами України фінансових звітів під час президентської кампанії 2016 року в США про керівника кампанії Трампа Пола Манафорта.

Йшлося про нібито вплив на вибори на користь Гілларі Клінтон.

Зараз ви читаєте новину «Ситник у відеозверненні назвав заяви Луценка "абсурдом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути