Ексклюзиви
субота, 11 лютого 2012 16:40

"Свободівці" в розпачі: львівський стадіон не назвали іменем Бандери

"Свободівці" в розпачі: львівський стадіон не назвали іменем Бандери

Всупереч волі львівських депутатів стадіон у Львові назвали просто — "Арена Львів". Рішення про це прийняв міський виконком.

У місті ж обговорювали версію назвати його іменем Степана Бандери. Особливо на цьому наполягали міські депутати-"свободівці". Вони обурились, чому їх не спитали.

"Хто визначив цю назву? Чому не спитають місцевого самоврядування?", - обурився "свободівець" Василь Павлюк - секретар міської ради.

Версію назви запропонувала Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012.

Своє рішення без обговорення міський виконком пояснює законом, який діє ще з часів УРСР. Юридичне управління міської ради пояснює: згідно з постановою Ради міністрів УРСР 1981 року, яка є на сьогодні чинна, саме виконавчі органи місцевого самоврядування мають затверджувати назви спортивних споруд.

"Ми маємо сьогодні один з найкращих стадіонів, - сказав мер міста Андрій Садовий. - Це спільна праця усіх нас, усієї громади Львова. Тому назва абсолютно відповідна. Якщо у ній звучатиме слово "Львів", це лише буде сприяти промоції міста у різних країнах світу. Крім того, ми не можемо говорити про інші назви, бо такі є вимоги УЄФА".

Садовий запропонував депутатам дочекатися закінчення Євро, і тоді переназвати стадіон.

Секретар міськради залишився незадоволений такою пропозицією. На сесійному засіданні Павлюк натякнув, що після Євро стадіон одразу перейде у приватні руки, і депутати не матимуть ніякого впливу на його назву.

Нагадаємо, у кінці січня в.о. начальника відділу кадрів Львівської міської ради Галина Бордун публічно повідомила, що Павлюк не має вищої освіти.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" в розпачі: львівський стадіон не назвали іменем Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

348

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути