понеділок, 07 листопада 2011 17:19

Данило Галицький "виграв" у Бандери: львівський аеропорт назвуть ім'ям короля

Данило Галицький "виграв" у Бандери: львівський аеропорт назвуть ім'ям короля

Назвати новий аеропорт у Львові іменем засновника міста короля Данила Галицького пропонує портал VisitLviv.net. Відповідного листа вони планують надіслати до Кабінету Міністрів.

Протягом п'яти днів на сторінці порталу в соціальній мережі "Фейсбук" проводилося опитування "На чию честь потрібно назвати новий аеропорт у Львові?". Варіант "Король Данило Галицький" набрав найбільше голосів — 3 312. 2 215 опитаних проголосували за варіант "Степан Бандера", 1 572 — за "Аеропорт Львів".

Всього було запропоновано 100 варіантів. Зокрема аеропорт пропонували назвати на честь уродженців Львова Станіслава Лема, Леопольда фон Захер-Мазоха, а також зовсім не пов'язаних з містом Чака Норріса та Муаммара Каддафі. Серед найбезглуздіших пропозицій - "Срака", "В честь жителей Донбасса", "Иван Фёдорович Крузенштерн, человек и аэропорт".

"Це та пропозиція, яку я офіційно подав в уряд і вважаю, що це прекрасне розв'язання, - прокоментував результати опитування мер Львова Андрій Садовий. - Якщо раніше будувалося місто, то біля річки. Зараз є аеропорт – є місто. Багато міст світу свою стратегію будують тільки на летовищі. Ми до нашої історичної спадщини, до багатьох добрих речей ще отримуємо новий термінал і злітно-посадкову смугу. Тому було б доречно, щоб ми гідно вшанували засновника нашого міста – короля Данила. Це є компромісна пропозиція, яка має об'єднати всіх львів'ян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Площа залу очікування в новому терміналі львівського аеропорту складе 5 тисяч кв м

Новий термінал аеропорту планують відкритие у березні наступного року. Раніше депутати міської ради від ВО "Свобода" пропонували назвати летовище на честь провідника ОУН Степана Бандери.

Зараз ви читаєте новину «Данило Галицький "виграв" у Бандери: львівський аеропорт назвуть ім'ям короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути